Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 966
<<  Tilbake til nyhetsliste

20.mai braker det løs – Inspirasjonsdagen 2014

lørdag, 01 februar 2014 12:09 Skrevet av 

Planleggingen av årets Oda-Nettverk Inspirasjonsdag er allerede godt i gang! Nytt inspirasjonsdagsteam er på plass og Ellen-Marie Bjerknes Nygård er i år ny leder av troppen. Jeg har drukket Afternoon Tea på Bristol Hotel med Ellen-Marie og Gøril Rønning, markedssjef i Oda-Nettverk, og fått en oppdatering på årets inspirasjonsdag.

 

Gratulerer med jobben som leder av Inspirasjonsdagen, Ellen-Marie. Fortell oss litt om deg selv?

Takk! Jeg jobber i Capgemini som prosjektleder for teknologiprosjekter. Jeg har utdannelse innen business og markedsføring, og det er egentlig litt tilfeldig at jeg havnet i IT-bransjen etter studiene. Som med så mye annet er det mye på grunn av nettverk. Jeg visste også tidlig at jeg hadde lyst til å jobbe som konsulent, det er spennende å jobbe med forskjellige kunder og bransjer.

Hva er din bakgrunn i Oda-Nettverk?

I 2009 var jeg på et prosjekt hos Telenor. Dette var akkurat når Kjersti Wiklund fra Telenor hadde vunnet Oda-prisen . Mange kvinner snakket om dette fantastiske nettverket og hva det hadde oppnådd. Hva er Oda-Nettverk? spurte jeg, og fikk fortalt at dette var det beste møtepunktet og nettverket for kvinner som jobber med IT. Dette er noe for meg, tenkte jeg, og så meldte meg inn. Det startet med deltagelse på ordinære nettverksmøter, før jeg i 2010 meldte meg frivillig til å pakke goodiebags før dette årets Inspirasjonsdag. Jeg kom i snakk med Anne (adm: Gretland, leder av Oda-Nettverk) som søkte etter en ny markedssjef til Oda-Nettverk, jeg søkte, og jobben ble min.

Det er fantastisk å jobbe med et team av så mange flinke folk som alle jobber frivillig og som brenner for nettverket. Det gir energi til å takle de iblant tøffe jobbhverdagene. Jeg får et kick av å omgås så flotte personer.

Hva var det viktigste for deg da du søkte om å overta som leder av Inspirasjonsdagen?

Jeg har vært med på 4 inspirasjonsdager, og jeg har fått så mye ut av de dagene. Vi ser tydelig effekten av Inspirasjonsdagen, og dette er nå en av landets største konferanser for kvinner. Vi får oppmerksomhet. Folk vil holde foredrag, og bedrifter ønsker å samarbeide med oss. Nå har jeg lyst til å være med og ta Inspirasjonsdagen enda videre. 

Hvilket nummer i rekken er denne Inspirasjonsdagen?

Dette blir det niende året. Den første inspirasjonsdagen var i 2006 hvor ca 150 personer deltok. Microsoft, IKT-Norge og Mamut var sponsorer, mens Grete Faremo presenterte resultatene fra undersøkelsen som handlet om hvordan norske kvinner hadde det i IT-bransjen - jevnt over ga undersøkelsen meget gode resultater. Men undersøkelsen avdekket derimot et ønske om et nettverk for sparring og informasjonsutveksling for kvinner i bransjen, og dette dannet grunnlaget for Oda-Nettverk.

Så, kan vi få en liten sniktitt inn i årets Inspirasjonsdag?

Aller først, det blir 20. mai – så hold av datoen! Nå har vi  hatt lange ventelister de siste årene, så i år skal vi utvide. I fjor ble vi fullbooket allerede etter to dager, og det var flere hundre på venteliste. Vi har vært så fornøyde med Latter, de har både flotte lokaler og meget god service, nå må vi flytte videre for å få plass til flere. Inspirasjonsdagen 2014 skal i år gå av stabelen på Folketeateret. Dette er flotte lokaler som fortsatt er sentrumsnære, hvor vi kan opprettholde den intime følelsen og som vi håper vil gi en fantastisk ramme rundt dagen vår. Vi gleder oss veldig til å få plass til enda flere Oda medlemmer!

Gøril Rønning, også konsulent i Capgemini, har tatt over som markedssjef i Oda-Nettverk og er i tillegg nestleder for Inspirasjonsdagen med ansvar for foredragsholdere.

Inspirasjonsdagen 2014Gøril kan fortelle at innholdet for dagen vil bygge videre på grunnpilarene for Oda-Nettverk - teknologi, ledelse og inspirasjon. Vi ønsker også i år å forsøke å få til noen overraskelsesmomenter, og det vil bli en blanding av kjente og ukjente ansikter. Alt sammen jobber vi iherdig med å få landet nå i tiden fremover. 

Anne Gretland, leder i Oda-Nettverk, har store fremtidsplaner og ambisjoner for nettverket og Inspirasjonsdagen fremover. Inspirasjonsdagen har vokst til å bli en stor happening i IT-bransjen, og er årets største gratis arrangement. Om noen år ser jeg for meg at vi har selveste Hillary Clinton som speaker, og foredragsholdere venter i spenning på om vi kommer til å ringe dem for å høre om de vil snakke på Inspirasjonsdagen. Som Mary Kay Ash sier «Expect great things, and great things will happen.

Det er mange som bidrar til at denne dagen skal bli en realitet. Inspirasjonsdagsteamet består i år av Ellen-Marie Bjerknes Nygård (leder), Gøril Rønning (nestleder, foredragsholdere), Helene Clementsen (PR), Ada Kathrine Svartnes (Oda-prisen), Ellen Tønjum Moldskred (journalist), Emilie Lindqvist (design), Guro Mamre Sandersen (journalist), Jane Xia (Spørreundersøkelsen), Trude Nyhus (webansvarlig) og Linda Ørestrand (sosiale medier). Som tidligere år kommer vi også i år til å sende ut en spørreundersøkelse i forbindelse med dagen. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å svare på denne.  Og husk – har du lyst til å bidra inn i nettverket, ta gjerne kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ! Vi trenger alltid innsats og hjelp fra flere frivillige.

Til slutt vil vi rette en stor takk til samarbeidspartnerne våre som driver oss videre. Uten disse så hadde aldri nettverket vært en realitet.

Målet med Inspirasjonsdagen er blant annet å senke barrieren for at kvinner skal tørre å ta utfordringer. Vi vet at mange har kompetansen og ønsker å ta steget videre. Hvis inspirasjonsdagen kan påvirke kvinner til å ta sjansen og ta imot de utfordringer de blir møtt med, så har vi nådd målet, avslutter Ellen-Marie!

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 13069  medlemmer
blimedlem2
 stillinger2
 partnere2
lesodam