Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 966
<<  Tilbake til nyhetsliste

Motivert og engasjert etter Nettverkstreff!

torsdag, 02 februar 2012 22:25 Skrevet av 

Temaet for årets første nettverkstreff var hvordan man skaper engasjement og hvem som har ansvar for engasjementet. Dette temaet falt i smak hos Oda-damene som strømmet til for å få litt påfyll.

Kveldens vert var Hewlett Packard, som åpnet opp auditoriet på IT-Fornebu. Eivind Roald, administrerende direktør i HP ønsket velkommen. Roald engasjerte alle 130 i salen med sin smittende entusiasme når han fortalte om HP sin visjon og hvordan de jobber.

De aller fleste har en opplevelse av sluttbrukerproduktene til HP, men fikk nå også et innblikk hvordan HP sin teknologi ligger til grunn for både minibanker, styringssystem på flyplasser og mobiltelefonteknologi. HP har som visjon å utvikle og forandre Norge ved hjelp av teknologi. Roald viste hvilke tre trender som er viktige i tiden fremover, både hvordan «her & nå» generasjonen forventer umiddelbar respons, hvordan teknologien og måten vi driver forretningsvirksomhet utvikler seg.

Roald Indseth

Kvinneandelen i HP er i dag på 26 %, og HP ønsker å heve denne ytterligere. Roald gjorde en god jobb med å vise HP som en attraktiv arbeidsplass for Oda-medlemmene, og trakk fram fleksibilitet og balanse mellom jobb og privatliv samt egne talentprogram både for fagpersoner og ledere.

Ha det moro på jobben!

Kveldens engasjerte inspirator var Grete Valseth, lisensiert Dale Carnegie trener. Valseth har tidligere bakgrunn fra SuperOffice, og kjenner Oda-Nettverk fra før av. Hennes tips til Odamedlemmer som ikke kunne komme på treffet er - sørg for å ha det moro på jobben! Og ta tak i din egen situasjon, du kan selv påvirke den.

Målene for kvelden var å skape engasjement, dele erfaringer og sette nye mål. Valseth startet med å få to damer opp til scenen. De demonstrerte betydningen av kroppsspråk ved å vise hvordan man hilser på hverandre når man egentlig ikke liker den man hilser på. Alle i salen fikk prøve å hilse på de nærmeste rundt seg på denne avvisende måten. Etterpå viste damene på scenen hvor glad man blir når man hilser på sin beste venn. Stemningsnivået i auditoriet mangedoblet seg, og standarden for kvelden var satt. Dette var en effektiv øvelse for å få frem hvordan man kan få andre kan til å føle seg betydningsfulle.

hpvalseth-Hvordan vil du bli ønsket velkommen om morgenen? Spurte Valseth til salen. Er du stolt av arbeidsplassen din?-Toppen av idioti er å forvente forandring selv om man fortsetter på samme måte som en alltid har gjort før, fortalte Valseth. Hun diskuterte også de tre ulike typer mennesker; de som venter på at noe skal skje, de som får noe til å skje, og de som lurer på hva som skjedde.

- Er du stolt av arbeidsplassen din? Spør hun. Jaa! Runger det fra salen. -Men hva bruker du mest tid på? Bruker du tiden din på noe du er stolt av, eller på det som ikke fungerer. Hun sa også at ansatte begynner i selskap, men forlater ledere. Alle ledere er forbilder. Undersøkelser viser at folk flest ønsker lederen skal være engasjert, hele 55 % trekker fram det som et ønske, mens bare 11 % har det i dag. - Her har noen en jobb å gjøre, påpekte Valseth.

Valseth holdt hele tiden salen aktivt involvert. Hun fikk alle til å diskutere mellom seg hva som skaper engasjement, og hvordan man kan måle engasjement. Det kom mange gode forslag, blant annet stemning i firmaet, medarbeiderundersøkelser, fornøyde kunder, hva man snakker sammen om, og hvilke resultat man oppnår. Hvem er inspirerende? Hva vil det si å være inspirerende? Grete Valseth trekker frem forrige taler Eivind Roald som et godt eksempel. På forslag fra salen blir Anne Gretland spesielt nevnt som et Odamedlem som er inspirerende å høre på.

hptavleNoen karakteristiske trekk ved inspirerende personer er kunnskapsrik, raus, gir anerkjennelse, visjonær, åpen, tilstede og modig. En hel tavle med stikkord ble fylt opp. Samtlige stikkord ble kategorisert som Kunnskap, Ferdighet eller Innstilling. Ved opptelling av antall stikkord i hver enkelt kategori, så vant Innstilling soleklart med 18 stikkord, over Ferdighet sine 11 og Kunnskap sitt ene stikkord.

-Skal vi ikke være flinke lenger? Spør Valseth retorisk. Med den rette innstillingen så kan du tilegne deg både kunnskap og ferdighet. Hvor mye tid bruker du til å jobbe med dine ferdigheter og din innstilling?hpvinner

 

En av Oda-damene var modig nok til å ta opp en utfordrende problemstilling i plenum. Hun fikk mange gode tips tilbake om hvordan hun kan sette delmål, og fokusere på det hun ønsker å få til, og ikke ta sorgene på forskudd. Boken «Fish! A Proven Way to Boost Morale and Improve Results» ble anbefalt (link til bok)

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer