<<  Tilbake til nyhetsliste

Tankens kraft og julejazz

onsdag, 14 desember 2011 01:00 Skrevet av  Trine

Masse flotte Oda-Nettverk damer, givende foredragsholdere, julenisse, giveaways, live band, mat og drikke –dette måtte jo bare bli bra? Og det ble det! Auditoriet hos Computas var fylt til randen da årets siste nettverkstreff ble arrangert 7. desember.

Publikum i salen Publikum i salen

Som sponsor av årets siste nettverkstreff innledet Computas, ved Administrerende Direktør Trond Eilertsen, seansen med noen ord til forsamlingen. Trond har ledet Computas siden 2004, og med en bakgrunn som systemutvikler fra NTNU har han alltid jobbet i IT-bransjen. Som eneste mannen i lokalet, og med 150 sylskarpe damer i salen, er det potensielt mange fallgruver å trå i. Men med en kvinneandel i Computas på ca. 30% er Trond Eilertsen vant til å omgås oppegående damer. Han forteller stolt om hvordan det 25 år gamle selskapet i 2007 ble heleid av sine rundt 200 ansatte, om alle de dyktige kvinnene – og mennene – han har med på laget, og om det høye kunnskapsnivået i bedriften. Trond vet å fri til sitt publikum. Kvinner beriker IT-bransjen mener han, og han syntes at miljøet er bedre i bedrifter med kjønnsbalanse. Ingen tvil om at han ønsker seg flere kvinner inn i bransjen – og inn i Computas!

Nest ut var kveldens headliner. – Har dere noen gang våknet til en dag som dere bare vet kommer til å bli dårlig, spør Lene Fjellheim oss. Lene er partner i Coach Team og skal ta oss igjennom sesjonen «Tankens kraft».  – Dere vet, en sånn dag hvor snøen laver ned, du har to sure unger å vekke, du må ut med bikkja og dessuten måke snøen i oppkjørselen fordi mannen er borte? Vi nikker og smiler. Tatt på kornet. Et slikt hverdagslig scenario er det flere av oss som kan kjenne oss igjen i.

Gjennom de neste 45 minuttene blir vi minnet på hvor viktig det er å være bevisst våre egne tanker og innstillinger. Hvor mye kroppsspråket og holdningene våre former både oss og hverdagen vår. Vi blir utfordret med spørsmål som «Hvordan ønsker du å bli oppfattet?» «Med hvilken holdning vil du tre over dørstokken på jobb og hjemme?» Lene forteller om lederen som bruker treet i hagen sin til å «henge fra seg» jobbstress og mas før han gikk gjennom døren hjemme. –Kanskje noe å prøve ut, forresten?

Hun forteller en sterk historie om Ali som overlevde 10 års fangenskap i en «likkiste» i Atlasfjellene ved hjelp av ren tankekraft og hans evne til å visualisere. Mentale reiser til Paris, lange, tenkte, joggeturer og  innbilte restaurantbesøk reddet Alis psykiske og fysiske helse inntil han ble en fri mann.

Så hva kan vi ta med oss fra kveldens møte? Jo, kanskje det å i større grad ta ansvar for egne holdninger og ha en bevisst inntilling til oss selv og de rundt oss? Innta en positiv mental innstilling – du har hovedrollen i ditt eget liv, du styrer dine tanker og holdninger. Bestem deg for hvordan du vil være og hvordan du ønsker å bli oppfattet av de rundt deg. Og sitter det langt inne – «fake it ‘till you make it»! Du har selv makten til å skru ned volumet på de negative tankene og heller lytte til de positive. Som Lene sa så fint avslutningsvis, «den ulven som vinner, er den som får mest næring».

Etter mange kloke ord og et par tankekors, ble vi invitert opp til en hyggelig juleavslutning i kantinen til Computas. Her ble det servert nydelig juletapas, god drikke, stemningsfull livemusikk fra Strindens Provinceorkester, og jommen dukket ikke julenissen opp også med fantastiske godteposer i ekte juletrefeststil!

Tusen takk til Computas for en super avslutning på et kjempefint Oda- Nettverk år!

God jul og et riktig godt nytt år ønskes alle flotte Oda-Nettverk damer! Vi gleder oss til et nytt og spennende år sammen med dere i 2012!

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer