<<  Tilbake til nyhetsliste

Novemberartikkelen - inspirerende kvinner i IT-bransjen

tirsdag, 22 november 2011 01:00 Skrevet av  Trine

Det var under mine siste måneder i Microsoft Norge at en kollega, Anders Føyen, kom bort til meg for å slå av en prat. –Ja, hvor bærer turen nå da, Gry, lurte han på. Fra en markedsrettet stilling i Microsoft skulle jeg nå over i en rendyrket selgerstilling som Key Account Manager i Visma Software. – Du må prate med Hege Støre, var hans umiddelbare respons. Jeg hadde hørt navnet før, men aldri møtt damen bak navnet. Anders, som har jobbet i Microsoft Norge i mer enn 20 år kjenner Hege godt, og mente vi hadde mye å vinne begge to på å inngå en mentorordning. Og jammen hadde han ikke rett!

 

Hege er en fantastisk sparringspartner og evner å sette ting i perspektiv og sammenhenger jeg selv ikke ville tenkt på. Ikke minst har hun opparbeidet seg masse bra erfaring, hatt mange kule og spennende stillinger og har lassevis av humør og stå-på vilje! Og nettopp dette er grunnen til at jeg ønsket å gjøre henne til denne månedens intervjuobjekt om inspirerende kvinner i IT-bransjen.

Hege er Administrerende Direktør i Inmeta Licensing AS. I 1992 førte omstendighetene til at Hege startet sin karriere i IT-bransjen i Microsoft Norge. I løpet av de neste 14 årene var hun innom flere ulike stillinger i selskapet, alltid fokusert mot kunder, samtidig som hun tok flere ledelsesfag gjennom 5 år ved BI. I 2007 tok hun skrittet ut, etter nesten tre år i stillingen som ansvarlig for helsesektoren i storkundesegmentet. Herfra gikk turen innom lederstillinger i både IntelliSearch og Geoinsight, før hun inntok rollen som Administrerende Direktør i Inmeta Licensing for vel ett år siden. Her innehar hun også ansvaret for Hosting – forretningen, samt markedsansvaret på tvers av selskapene i Inmeta Crayon ASA.

Hege er definitivt en dame med mange baller i luften, og en typisk arbeidsdag, om det finnes noe slikt, innebærer derfor mange forskjellige aspekter. Hege elsker å være med ut i kundemøter, og med filosofien om at det første kundemøtet er det absolutt viktigste møtet, blir det fort mange av disse. Og de tas med stor entusiasme! Utover dette blir det mye dialog og sparringssesjoner med kolleger, idémyldringer og mange beslutninger som skal fattes.

For at ikke alle ballene skal gå i bakken, evner Hege å ha en flytende overgang mellom privatliv og arbeidsliv. Dette mye takket være teknologien som gir muligheter for fleksibilitet og tilgjengelighet med hensyn til arbeidstid og arbeidssted. Men hun understreker at det er essensielt å kunne fordele oppgaver i hjemmet med mannen sin. Utover dette synes Hege det hjelper med en skikkelig god treningsøkt for å tømme hodet når det står på som verst. Og skal hun koble helt ut, ja da er det hytta som gjelder. Men én ting har Hege lært gjennom en hektisk jobbhverdag, og som mange av oss nok kan kjenne oss igjen i, nemlig “flink pike -syndromet”.  Hege tror det er viktig å ikke alltid skulle gjøre alt, hele tiden, men evne å prioritere opp noe og bort noe når det er nødvendig. Og det uten dårlig samvittighet.

Å jobbe som kvinne i IT-bransjen har hele veien vært en positiv opplevelse for Hege. Gjennom sine år i bransjen har hun møtt mange dyktige, sterke og engasjerte mennesker “som tør” – både kvinner og menn. Og det er nok også disse menneskene som har vært den største inspirasjonen for Hege – og la meg skyte inn – hun føyer seg inn i rekken av.

Hege er opptatt av å velge stillinger med spennende arbeidsoppgaver som gir henne energi og muligheter. I så måte har hun nok truffet spikeren på hodet, for det synes at Hege trives og er dyktig i det hun driver med. Hun ser for seg å inneha stillinger som Administrerende Direktør, samtidig som hun gjerne tar på seg flere styreverv. Hun råder andre kvinner som vil “opp og frem” om å jobbe med networking og å skaffe seg et godt nettverk. Samtidig mener hun det er essensielt å velge stillinger som engasjerer, og som man kjenner en passion for.

Hege har selv hatt en blanding av kvinnelige og mannlige ledere og har en svært positiv opplevelse til begge kjønn, uten at hun har opplevd at den ene nødvendigvis har vært bedre enn den andre. Til tross for dette opplever Hege at IT er en bransje med mange kvinner i ledende roller med bunnlinjeansvar i forhold til andre bransjer. Bransjen er relativt ung, med et ungt gjennomsnitt av ledere, og Hege tror dette har vært med å løfte frem flere kvinner. Selv merker hun som kvinnelig leder at det er lettere å rekruttere kvinner til IT-bransjen – mange kvinner ønsker seg kvinnelige ledere viser det seg!

Med disse ordene runder vi av månedens artikkel – jeg håper det var god lesning. Tusen takk til Hege for at hun delte av seg med sine tips og erfaringer! Stafettpinnen sendes videre til Ingvild Janne Tørlen som skal intervjue en av sine inspirasjonskilder i desemberartikkelen. Lykke til!

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer