<<  Tilbake til nyhetsliste

Lønnsforhandlinger tema for Nettverkstreffet 10. november

onsdag, 16 november 2011 01:00 Skrevet av  Trine

Telenor og deres flotte lokaler på Fornebu var vertskap for høstens tredje nettverkstreff den 10. november. Temaet for kvelden var lønnsforhandlinger - et område som mange skulle ønske at de var bedre på.

 

Først ut var Tekna, Teknisk-naturvitenskapelig forening, den største fagforeningen i Akademikerne. Tekna har 58.000 medlemmer med masterutdanning innen teknologi og naturvitenskap, sysselsatt innen flere ulike yrker.

Tekna har i tidsrommet 2006-2010 gjennomført en analyse med tema ”kjønn og lønn”.  Analysen ble lagt frem av Maya Weemes Grøtting og Heidi Iversen.

Basert på analysen kunne Tekna konkludere med at det ikke finnes noen signifikant forskjell på kvinners lønn i forhold til menns når alle andre faktorer som organisasjon, stilling og andre samfunnsmessige forutsetninger er like. Analysen viser dog at kvinnedominerte yrker er dårligere betalt enn mannsdominerte. Sistnevnte var en bekreftelse på noe vi allerede kjenner til.

Hvorfor er det slik? Tekna mener at dette i hovedsak kommer av at kvinner og menn tenker ulikt. Kvinner tar bl.a. større omsorgsansvar i hjemmet og gjør i mindre grad karriere- og lønnsfremmede jobb-bytter og opprykk.

Deretter overtok Geir Lasse Andresen, konsulent og partner i Solid Utvikling. Dette selskapet ble etablert under navnet Raadhuset Salg & Lederutvikling, og endret navn og logo i 2008. Solid Utvikling arbeider med kompetansepåfyll, trening og ferdighetsutvikling innen områder som salg, ledelse, motivasjon, temabuilding, organisasjonsutvikling, nedbemanning, konflikthåndtering og forhandlingsteknikk.

Temaet for hans foredrag var ”Forhandlingsteknikk - Hvordan selge inn kompetanse og bidrag?”.

Geir startet sitt foredrag med raskt å gi forsamlingen et bilde av forskjellene mellom menn og kvinners holdninger til temaet lønnsforhandlinger. Han fortalte at man i en stor undersøkelse hadde funnet at menns metafor for lønnsforhandlinger var en brytekamp, mens kvinners var å gå til tannlegen!  Med sin presentasjon ønsket Geir å gi oss noen gode råd for å unngå opplagte feller, forstå forhandlingsteknikk og kanskje bli litt mer bekvem med forhandlingssituasjonen.

Noen eksempler på teknikkene som ble gjennomgått:
• Bruk av spørsmålsformuleringer - slik som åpne, lukkede og ledende spørsmål
• Bruk av argumentasjonsteknikk – heller konstatering og influering enn påstander
• Viktigheten av å være oppmerksom på eget kroppsspråk – ikke hendene i ansiktene, holde blikket, hendene på bordet, være oppmerksom på sittestilling, vise interesse og forståelse
• Speiling av kroppsspråk – bevisstgjøring om hvorfor vi gjør som vi gjør

Presentasjonene fra foredragene finnes på følgende link: http://www.computas.com/Nyheter/Kalender-arkiv/Presentasjoner-fra-Nettverkstreff-10-november-2011---/.

De vil være tilgjengelig t.o.m. 25. november. Etter dette tidspunktet må man ta kontakt med Gunn Severinsen i Computas ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ) for å få tilgang til presentasjonene.


Vi takker nok en gang foredragsholdere, Telenor og nettverksgruppen for et flott arrangement med et høyaktuelt tema!

Vi sees på neste nettverksmøte 7. desember hos Computas. Mer informasjon kommer i neste nyhetsbrev, men vi lover at det blir høy hyggefaktor med et aktuelt foredrag samt mat og sprudlende drikke, nisse, underholdning og glad julemusikk?.

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12713  medlemmer