<<  Tilbake til nyhetsliste

Muligheter - i nettskyen og for deg

søndag, 02 oktober 2011 02:00 Skrevet av  Trine

Høstens første Oda nettverkstreff ble avholdt torsdag 15.september i Microsoft sine lokaler på Lysaker. Det var et fullbooket arrangement som gikk av stabelen hvor Microsoft, hovedsponsor for Oda-nettverket, både stod for lokaler, mat og flotte foredragsholdere. Tema for kvelden var MULIGHETER.

Hege Skryseth, administrerende direktør i Microsoft, fikk æren av å åpne kvelden med et innlegg tilknyttet nettskyen og trender i bransjen. Hun introduserte tre hovedtrender på teknologiområdet – de tre C-ene: Cloud, Collaboration and Consumerization. Cloud, eller nettskyen, etterspørres blant annet fordi dette gir bedriftene muligheter til å oppskalere eller nedskalere serverkapasitet på kort varsel. Collaboration viser til hvordan vi nå fornyer oss innenfor samhandling og jobber sammen på nye måter gjennom digitaliserte samarbeidsplattformer. Consumerization handler om hvordan arbeidstagere i mye større grad enn før er med på å påvirke hvordan sin arbeidshverdag skal se ut og hvilke verktøy de ønsker å ha tilgjengelig.

Hege trakk frem aksjespillet til Skandiabanken som et godt eksempel på hvordan man med stort hell kan benytte seg av digitaliseringsplattformen.

Liv Randi Starckjohann, Licensing Sales Specialist i Microsoft, var neste mann (eller kvinne) på scenen. Hun har jobbet med salg i mange år og ønsket å fortelle den lydhøre forsamlingen litt om hvordan hun opplever at hennes hverdag innenfor salg har blitt endret av de nye trendene innenfor nettskyen. Hun konstaterte at det i Norge er stor interesse for nettskybaserte tjenester, men at det for kundene fortsatt er knyttet en del usikkerhet til dette. Norge henger tradisjonelt sett noe bak innovatører som USA, men stadig flere norske kunder etterspør nå slike tjenester. I følge Liv Randi henger dette sammen med at IT-sjefene står ovenfor stadig høyere krav til effektivisering på den ene siden mens de samtidig stilles ovenfor utfordringer knyttet til å utvikle innovative løsninger.

Etter mingling og nydelige tapas var tiden inne for siste dame på talerstolen denne torsdagskvelden, Kristin Ruud - HR-sjefen til Microsoft.  Vinklingen på tema for kvelden – muligheter – var nå en litt annen – nå handlet det om hvilke muligheter vi som jobber innenfor IT-bransjen har til å lykkes og bli sett. Hun ga mange tips i forbindelse med jobbsøkerprosessen og intervjusituasjonen og hvordan man i slike settinger kan bli bedre på å fremheve de beste sidene ved en selv. ”I Microsoft kaller vi jakten etter talenter for ”Jakten på kjærligheten” – det handler om å finne de riktige menneskene og de som virkelig ønsker å jobbe for oss”, avsluttet hun.

Kvelden ble avsluttet med gruppearbeid hvor alle fikk muligheten til å lage og fremføre en kort salgspitch om seg selv.

Det ble en meget vellykket ettermiddag med mange gode tilbakemeldinger fra de fremmøte. Vi takker nettverksgruppen i Oda-nettverket og hovedsponsor Microsoft for en MULIGHETsfylt kveld med mange flotte bidrag.

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer