<<  Tilbake til nyhetsliste

Gabi Zedlmayer, Vice President for Social Innovation i HP

mandag, 17 juni 2013 01:06 Skrevet av  Ellen Moldskred

I 2011 kåret Newsweek 150 women who shake the world. Gabi Zedlmayer I HP var en av disse ekstraordinære damene.

Gabi Zedlmayer Gabi Zedlmayer

Oda har fått muligheten til en prat med Gabi for å bli bedre kjent med henne, og for å inspirere med glimt fra en av toppdamene i IT-bransjen.

Fortell oss litt om deg selv?

Jeg er 54 år. Jeg er en av 5 barn, og jeg var den 4. jenta i rekken så jeg måtte lære meg  å «kjempe» om oppmerksomheten og spørre om det jeg ville ha. 

Jeg startet opprinnelig i Compaq som deretter ble kjøpt opp av HP.  Jeg var en av de første ansatte i Compaq Europa. Nå har jeg jobbet i HP/Compaq i 26 år, og var blandt annet med på å åpne nye kontorer i Europa, ikke minst HP Norge kontoret.

 

Hva gjør du i  jobben som Vice Precident for Social Innovation?

Jeg har jobbet mye med alt fra research, strategi, kommunikasjon, markedsføring til cause marketing. Det var da jeg jobbet med cause marketing at jeg skjønte at dette var noe jeg ville jobbe videre med.  I dag jobber jeg med et team på 28 personer. Jeg er basert i Sveits, mens teamet mitt er spredt over hele verden. Vi fokuserer på å løse sosiale utfordringer i samarbeid med ulike non-profit organisasjoner, regjeringer, kunder og partnere. Målet vårt er bærekraftige løsninger innenfor utdanning, helse og miljø.

En typisk dag:  Står opp før fem. Ser på mail. Løper/jogger i 90 minutter. Kjører til kontoret i Sveits, er der og kjører hjem. Spiser oftest tomatsuppe til middag.  Jeg reiser også mye. På reisene får jeg mange inntrykk, og jeg ser mye fattigdom.

Jeg er veldig glad i Norge. Har tidligere leid feriehus i Norge rett ved Bergen.  Det er fin natur, og jeg liker menneskene her, dere er liberale og åpne. Jeg er imponert over hvordan Norge taklet 22. juli.

  

Hva gjør du for å koble av?

Jeg jogger! Det gir meg frisk luft, jeg kan klarne tanker, pluss at jeg får se masse når jeg jobber i et nytt land og er på reiser. Jeg trener alltid fra 5.00-6.30. Alltid tidlig. Da rekker jeg å tenke gjennom dagen som kommer.

 

Hvorfor jobber du innen IT-bransjen?

IT er en «enabler»- it muliggjør alt for alle bransjer.  I tillegg blir det aldri kjedelig, ingen ting er det samme, alt endres raskt i bransjen. Jeg er en nysgjerrig person. Jeg ville egentlig studere medisin, men kom ikke inn, så da studerte jeg økonomi i stedet. Jeg ville prioritere barn først, og tenkte derfor ikke på karrieren før etter jeg fikk 2 barn.

 

Hva gjør du om 10 år?

Jeg har drømmejobben, så jeg vil ikke bytte jobb, jeg vil heller forbedre området jeg jobber med. I denne jobben kan jeg  gjøre en forskjell , som å redde liv ved hjelp av ny teknologi. Jeg ønsker ikke å gå tilbake til en «business function» eller være leder for et firma.  Om ti år så vil jeg gjerne være pensjonert.  

 

Hva finner du motiverende?

Det som motiverer meg mest er «skills and passions» sammen. Det er å bidra til å endre liv, og å bringe sammen teknologi og mennesker for å endre verden. «We utilize HPs technology and skills to grow the business and solve the worlds most challenging environmental and social problems.

Det som er spesielt med stillingen/jobben i HP er all teknologien. Den gjør prosjektene mulig. Ingen har så mye teknologi og løsninger som vi har. Mange firma har oppdaget at de må jobbe med social responsibilty, men forskjellen er at HP grundere i 1940 fortalte på seminarer at de ønsker å skape verdi for samfunnet. Det var derfor de lagde produktene og ikke omvendt.  

Om man skal få de beste ansatte så må man vise at man tar vare på ansatte og har gode verdier. Hva man gjør iht sosialt ansvar er av betyding for om folk vil jobbe i et firma.

Det er også viktig for flere og flere kunder. Kunder må tro på firma.  

 

Du har ogå jobbet mye med diversity og har hatt rollen som Anita Krohn Traaseth har tatt over President for HP EMEA Womens Council? 

Vi er i transformasjon nå. Flere og flere kvinner får lederstillinger i IT bransjen. Det er en spennende tid for kvinner. Fremtiden er at flere jobber Internet-baserte jobber og den nye business modellen med sosiale medier gjør at fremtiden er for oss kvinner. Dette er vi gode på, men vi trenger støtte! Kvinner må hjelpe andre kvinner!

 

Har du i den anledning noen råd du vil gi til kvinnene i Oda-Nettverk?

     • Gjør det du vil! Step up! Damer må stå opp og be om det de vil ha. Ingen gjør det for deg!
     • Jeg har lært meg å spørre etter det jeg vil ha. Får jeg det ikke på et sted så prøver jeg bare igjen på et nytt sted. Det er aldri umulig å få til det man vil.
     • Spør andre om hva man trenger å lære noe om.
     • Fortell hva du er god til. Vær stolt av det du har oppnådd.
     • Fortell din leder at de må hjelpe deg å komme dit du ønsker.
     • Man kan også endre rollen man er i. Min rolle her er totalt forandret sammenlignet med min forgjenger i den samme stillingen. 
     • Tenk som en entrepenør. De må kunne den nye teknologien.
     • Se på hva andre som gjør suksess gjør, og lær av de.
     • Vær forberedt til møter!
     • Ta kontakt med mennesker du ønsker å komme i kontakt med. F.eks. Har du tid til en kaffe i 15 min. Jeg har noen ideer jeg vil presentere.
     • På konferanser så forbered deg godt på hvem du ønsker å komme i kontakt med og møt de fokuser på kvalitet fremfor kvantitet.  
     • Ikke vær redd for å ta risiko! Vær proaktiv!  
     • Bruk tid på å bygge karriere.
     • Bygg nettverk.
K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12081  medlemmer