Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 1540
<<  Tilbake til nyhetsliste

Oda-profil: Mona Øverby

mandag, 27 mai 2013 11:11 Skrevet av 

Neste kvinne ut i vår intervju-serie om drivende gode representanter for Oda-nettverks samarbeidspartnere, er Mona Øverby, PR- og kommunikasjonssjef i Software Innovation.

 

Noen stikkord om Mona?

Jeg er 32 år, kommer fra Gjøvik

Kreativ – Ambisiøs – Engasjert – Positiv – Effektiv!

 

 

Hva var det som gjorde at du valgte å jobbe i IT-bransjen?

Jeg havnet tilfeldigvis i IT-bransjen i min første jobb etter studiene, og har blitt værende siden. Jeg har nå jobbet 8 år i ulike IT-selskaper, og klarer ikke å se for meg at jeg jobber med noe annet enn IT og teknologi. Å jobbe med IT er utfordrende og veldig givende, fordi det er en dynamisk bransje med en høy innovasjonsgrad, hvor det hele tiden skjer noe nytt og spennende. Det er alltid noe nytt å lære, og det er nok av spennende muligheter å gripe tak i.  

 

Hva liker du best med å jobbe i Software Innovation?

Software Innovation er et norsk selskap med lang fartstid i industrien. I løpet av mine 4 år i selskapet har utviklingen vært formidabel. Vi har rendyrket selskapet som et programvarehus og blitt en ledende ECM-leverandør i Skandinavia, som vinner terreng både i privat og offentlig sektor. I tillegg har vi en spennende internasjonal virksomhet som har satt oss på kartet i land som Nederland, Frankrike, Finland, Italia og Sør-Afrika.

Å få være med på denne reisen har vært utrolig gøy.

Jeg har vært involvert i mange spennende prosjekter, jobbet med mennesker som har høy kompetanse og lang fartstid i bransjen, dette har jeg lært mye av. Jeg har hatt roller som har gjort at jeg har vokst mye, deriblant som product marketing manager, markedssjef for den norske virksomheten, og nå som ansvarlig for selskapets PR- og kommunikasjonsaktiviteter. Det er kult å være i et selskap som har så høye ambisjoner og dedikerte medarbeidere og hvor det er så store muligheter for å involvere seg og delta.

 

Har du noen råd til unge jenter som studerer IT?  

Det å jobbe i en mannsdominert bransje er ikke nødvendigvis negativt. Det er virkelig rom for dyktige kvinner i IT-bransjen. Er du flink blir du bare ekstra synlig. Dessuten er det i dag mange norske IT-selskaper med en høy kvinneandel, og det kan virke som om fordelingen er i ferd med å utjevne seg.

 

Å jobbe med IT er utrolig spennende, og bransjen har mange karrieremuligheter og gode rammebetingelser. IT-bransjen er Norges tredje største næring med 74.000 kunnskapsmedarbeidere, og det er stor etterspørsel etter IT-kompetanse. Dessuten ønsker IT-selskapene flere jenter. Det gir gode muligheter for jenter som studerer IT i dag.

 

Hvorfor valgte Software Innovation å sponse Oda-nettverk?

Vi synes det er viktig å sponse Oda-nettverk fordi det er et utrolig bra initiativ og en viktig møteplass for jenter i IT-bransjen. Det er en arena hvor vi som softwareselskap ønsker å være synlig, både fordi det skaper internt engasjement og styrker fellesskapet blant jentene i selskapet, samtidig som vi kan nå interessante profiler blant medlemmene i nettverket, møte nye mennesker, dele erfaringer og fronte Software Innovation som en aktuell arbeidsgiver og samarbeidspartner.

 

Har dere et bevisst forhold til kvinneandelen i Software Innovation?

I Software Innovation har vi en kvinneandel på 30 %, hvilket er 10 % over gjennomsnittet. Vi vil selvfølgelig alltid ansette den beste kandidaten, uavhengig av kjønn, men vi er såpass heldige at vi har en virksomhet og et arbeidsmiljø som har en god appell og som gjør at vi får en god del kvinnelige søkere til våre stillinger. Dette bidrar til at kvinneandelen holder seg stabil, og kanskje også vil vokse i tiden fremover.

 

 Arrangerer dere interne møter for jentene i Software Innovation?

Vi arrangerte et par interne samlinger i fjor med god respons og veldig bra oppmøte. Vi kommer til å gjøre tilsvarende i år, i tillegg til at vi alltid oppfordrer hverandre til å delta i fellesskap på Oda-nettverkssamlingene. 36 av jentene på Oslo-kontoret er medlem av nettverket, noe som er veldig bra. Vi var også vertskap for et veldig bra teknisk treff i fjor høst og håper vi får mulighet til å være vertskap igjen snart.

 

Hva mener du er de viktigste faktorene for å få flere kvinner til it-bransjen?

Det viktigste er nok å peke på hvor utrolig spennende det er å jobbe i denne dynamiske bransjen, med gode arbeidsvilkår, og ikke minst fleksibilitet i arbeidet fordi de fleste av oss har gode IT-verktøy og mobile løsninger tilgjengelig i hverdagen. IT-folk er attraktive i arbeidsmarkedet, får ofte gode lønnsvilkår og mange muligheter knyttet til karrierevalg og kompetanseutvikling. Og som nevnt tidligere; er du en dyktig IT-jente blir du ekstra synlig i et mannsdominert miljø, hvilket kan være en stor fordel.

 

Hvordan bør bransjen markedsføre seg ovenfor unge kvinner som skal velge utdanningsretning?

Trekk frem de jentene som har bygget en karriere innen IT og hatt suksess, og fortell hva de har gjort for å komme dit de er i dag. Bruk suksesshistorier og spre det gjennom studiestedenes egne kanaler, i pressen, og i sosiale medier. Det er sikkert også lurt å være til stede på skolene for å kjøre rekrutteringskampanjer og vise seg frem, i tillegg til å peke på alle de positive aspektene ved bransjen som nevnt tidligere, spesielt at en jobb i IT-bransjen gir gode framtidsutsikter.

 I Software Innovation har vi rekruttert flere dyktige, nyutdannede jenter i vårt skandinaviske traineeprogram. Disse jentene er gode rollemodeller som deltar på karrieredager på skolene, deler av sine erfaringer og har blitt trukket fram i våre online-kanaler og i pressen. 

 

Hvis du var student nå, ville du valgt IT-bransjen i dag?  

Sannsynligheten for det er nok stor. Nå har ikke jeg en IT-utdannelse, ettersom jeg jobber med markedsføring og kommunikasjon, men jeg hadde nok sikkert vurdert IT og teknologi som et veldig spennende og aktuelt område for min utdanning. Selskaper som Google, Apple, Microsoft og Microsoft leverer produkter som har en så viktig plass i alles hverdag. Det er i IT-bransjen det skjer, og det er der jeg vil være!

 

Mer nysgjerrig på Mona?

 Se LinkedIn-profilen hennes:http://www.linkedin.com/profile/view?id=6712491&

 

 

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer