<<  Tilbake til nyhetsliste

Møt Tor Haugnes - foredragsholder på Inspirasjonsdagen 2013

søndag, 26 mai 2013 14:01 Skrevet av  Ellen-Marie Bjerknes

4 dager igjen til Inspirasjonsdagen den 30. mai og vi presenterer vår tredje foredragsholder, Tor Haugnes. Tor er opprinnelig historiker, har i flere år jobbet som konsulent og prosjektleder for ulike web-relaterte prosjekter og jobber nå som høyskolelektor på Handelshøyskolen BI. Han er viden kjent for sine forelesninger fulle av entusiasme, humor og provokasjon og er meget godt likt blant studentene. Midt i mellom eksamensrettinger og en hektisk sommerinnspurt fikk vi en Skype-prat med Tor for å bli litt bedre kjent før den store dagen.

 

1. Hvem er egentlig Tor?

En enkel, men nysgjerrig lærer i økonomisk historie og entreprenørskap på BI. Bosatt på Nøtterøy og dermed (lang)pendler til jobben i Nydalen.

2. Hva inspireres du av?

Originalitet og mennesker som har mot til å gjøre noe annerledes.

3. Hva mener du er de topp tre viktigste områdene for å lykkes som leder innen teknologibransjen?

Først er jeg usikker på om det er riktig å kalle det "teknologibransjen". Jeg skal la dere få leve i uvitenhet om hva jeg mener om det inntil videre. Det er mulig jeg innvier dere i mine tanker om dette på den 30. mai. Det jeg tror at dere vil høre er noe sånt som at det handler om kunnskap, ikke bare om teknologi, men også mennesker. Respekt og gjennomføringsevne, ikke bare målbare resultater som tilfredsstiller eierne, men egenrådighet i form av gode løsninger og integritet som bygger broer ikke skaper større skiller (mellom de innvidde teknologene og resten av verden!). Om dette ikke er nok så har jeg tro på de som klarer å få anvendt teknologi til å svinge, ikke bare i form av quick-fix løsninger, men helstøpte og dynamiske løsninger som tåler endringer og dermed er mer menneskelige og mindre mekaniske. Mekaniske ledere har jeg hverken tro på eller sansen for.

4. Hva betyr teknologi for deg i din hverdag?

Mulighet til å påvirke og dokumentere læring. Det er stadig nye muligheter og områder som blir teknifisert i "min" bransje. Men det er foreløpig også en god del tekniske utfordringer som forvansker sømløs integrasjon mellom systemer og følgelig gode brukeropplevelser (både som student og lærer). Tor mener at læring skjer gjennom provokasjon (!) og har lovet oss et forrykende foredrag på torsdag under tittelen: "Homo Maxima – kan det være nødvendig?".

Les mer om Tor på hans blogg.

Vi sees på torsdag 30. mai!

 

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12081  medlemmer