<<  Tilbake til nyhetsliste

Møt Astrid Nøklebye Heiberg - foredragsholder på Inspirasjonsdagen 2013

mandag, 13 mai 2013 22:08 Skrevet av  Ellen-Marie Bjerknes

Astrid Nøklebye Heiberg kommer til Inspirasjonsdagen 2013 for å dele med oss sine erfaringer omkring kvinner og ledelse, og som hun selv sier, det hele fra et "oldtidens perspektiv".

 

Astrid er en dame i sin beste alder med en god dose energi og humor. Hun er utdannet psykiater og har jobbet som både stortingsrepresentant, statssekretær og statsråd for Høyre i mange år. Fra 1993 til 1999 var hun president i Norges Røde Kors. I tillegg var hun, fra 1997 til 2001, president for det Internasjonale Forbundet av Røde Kors og Rødehalvmåneforeninger. Med sine 100 millioner medlemmer, 25 styrerepresentanter fra ulike land på 6 ulike språk med simultantolkning fikk hun litt å bryne seg på. Gjennom sitt arbeid har hun høstet mye erfaring som leder og disse erfaringene skal hun på Inspirasjonsdagen dele med oss i Oda-Nettverk.

Vi møtte Astrid til en interessant og hyggelig lunchprat og fikk i den anledning muligheten til å stille henne fire korte spørsmål:

Hvem er nå egentlig Astrid?

En godt voksen person som fortsatt, ja tro det eller ei, er spent på hva livet har å by på.

Inspirasjonsdagen handler om inspirasjon, hva inspirerer deg?

Andre mennesker! Jeg stortrives med å  lytte og lære av de jeg har rundt meg. Nå gleder jeg meg til å «bli kjent med» 500 damer på Latter den 30. mai.

Årets tema er Homo Maxima, hva betyr dette begrepet for deg?

For meg så betyr det hvordan man på best mulig måte kan frigjøre sine muligheter og gripe de sjansene som kommer. For eksempel det å si JA til å komme til Inspirasjonsdagen og snakke for dere.

Du skal snakke om ledelse den 30. mai, hva er de tre viktigste områdene for å lykkes som leder?

Det er såre enkelt; (1) Klare mål, (2) Tydelig kommunikasjon, (3) SE sine medarbeidere. Lykkes man med dette vil man lykkes som leder er min mening.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Astrid på Inspirasjonsdagen på Latter 30. mai!

Har du lyst på en smakebit før den tid, ta en kikk på dette Brenner-programmet på NRK hvor Astrid forklarer hvordan hun foreslår at de eldre kan «selges» på Finn.no...

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12713  medlemmer