Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 1540
<<  Tilbake til nyhetsliste

Oda-profil: Trude Rosendal

mandag, 29 april 2013 20:11 Skrevet av 

Oda-nettverk ønsker å fremheve drivende gode representanter for våre samarbeidspartnere, og her kommer et nytt intervju i artikkelserien.

Andre kvinne ut er Trude Rosendal, Chief Operations Officer i Sogeti Norge as. Trude er også styreleder i Dataforeningen/Ø Software Testing, og en av mentorene i Oda-nettverk.

 

Trude Rosendal Trude Rosendal

 

 

Hva var det som gjorde at du valgte å jobbe i it -bransjen?

Jeg har alltid likt informasjonsteknologi, helt siden jeg oppdaget dette faget, og veien var derfor kort til it-studier og deretter til en jobb i bransjen. 
  
 
Hva liker du best med å jobbe i Sogeti?

Sogeti er en bedrift «in progress», og jeg kan, og liker, fagområdet testing. Dette er dessuten et felt i stadig utvikling. Jeg er veldig glad for å jobbe sammen med alle mine kunnskapsrike og sosiale kollegaer, og ikke minst liker jeg godt jobben som COO, som blant annet innebærer å ha ansvar for og lede arbeidet med alle konsulentene, kompetansen og rekrutteringen.
 
 
Har du noen tips til unge jenter som studerer it eller vurderer dette?

En karriere innen it kan være så mangt – man kan for eksempel jobbe med utviklingsprosjekter, drift, vedlikehold, rådgiving i privat eller offentlig sektor, og det er mange typer områder, roller og stillinger innenfor her igjen. De fleste opplever at arbeidsoppgavene i dag er forskjellige fra arbeidsoppgaver for fem år siden - dette er en bransje i rivende utvikling. Å jobbe innen it handler ikke bare om teknologi, men også å jobbe sammen med mennesker.
 
 
Hvorfor valgte Sogeti å være med som samarbeidspartner for Oda-Nettverk?

Vi synes Oda-nettverk er et flott nettverk, og er overbevisst om at it-kvinner trenger dette. Det er et godt bidrag til det å bevisstgjøre kvinner i it om sin posisjon i it-verdenen, og vi oppfordrer alle Sogeti-kvinner til å bli med på arrangementene i Oda-Nettverk.
 
 
Har dere et bevisst forhold til kvinneandelen i Sogeti?

Ja, - og Sogeti har i overkant av 40% kvinneandel i dag. Dette er spesielt høyt sammenliknet med andre it-selskaper, og er en del av vår strategi om mangfold av alder, kjønn, bakgrunn innen it, etnisk bakgrunn blant annet.
 
 
Hva mener du er de viktigste faktorene for å få flere kvinner inn i it-bransjen?

Å få frem at it ikke bare er nerder og teknologi – men også menneskers samhandling med informasjonsteknologi. Det er en del kjedelige jobber innen området, men fremfor alt utrolig mange spennende jobber som kvinner - og menn - liker.
 
 
Hvis du var student nå, ville du valgt it -bransjen i dag?

JA!
 
 
Hvordan vil du beskrive deg selv?

Glad, ansvarsfull, tenker helhet, «lykkes mine medarbeidere i rammene som jeg har ansvar for – lykkes jeg», leder.
 
 
Hva er din bakgrunn?

Jeg er utdannet it-ingeniør, Bedriftsøkonom, og har en Master Degree innen Computer Science fra USA. Jeg har jobbet med it-drift i noen år, og deretter innen konsulentbransjen i 18 år.
 
 
Hva liker du aller best å gjøre når du ikke jobber?
 
Være sammen med familie og venner, hytta, skog, fjell og sjø, samt reiser i inn-og utland.
K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12081  medlemmer