<<  Tilbake til nyhetsliste

Møt Dora Thorallsdottir – årets konferansier for Inspirasjonsdagen 30. mai

tirsdag, 26 mars 2013 21:56

Dora Thorhallsdottir er stand-up-komikeren som også er familieterapeut, og som brenner for relasjonssamfunnet. Hun gleder seg til årets Oda Inspirasjonsdag, og vi gleder oss til at hun skal være vår røde tråd av inspirasjon.

Dora Thorallsdottir Dora Thorallsdottir

 

 

Hva er utgangspunktet ditt for inspirasjonsdagen?

De aller fleste av oss har blitt møtt på en autoritær måte da vi var barn. Vi fikk betinget kjærlighet, og ble oppdratt til å tifredsstille andre. Nå passer ikke dette lenger inn i samfunnet. I  Industrisamfunnet passet det å være lydig, idealet var å holde ut. Drit i hvordan du har det, bare hold ut. Nå går vi inn i relasjonssamfunnet, og det er så avgjørende at du vet hvem du er og hvem du reiser sammen med. Derfor trenger vi sånne ODA Inspirasjonsdager!

 

Hva er bakgrunnen din?

Jeg er lærerutdannet, med har aldri jobbet som lærer.  Jeg har også journalistutdannelse med mastergrad i kommunikasjon, og er utdannet familieterapeut ved Kempler instituttet, dette er der Jesper Juul var leder i 25 år. Jeg startet Relasjonssenteret i 2006,  og tilbyr kurs, terapier og utdanning.

Jeg har også vært stand-up-komiker i fire år, og skal ha premiere på mitt eget Standup Show ‘Det var ikke sånn det skulle bli’  i høst.

 

Hvilke tanker gjør du deg om nettverksbygging?

Fremtidens samfunn trenger fremfor alt to egenskaper;  sosiale egenskaper, og språk- og kommunikasjonsegenskaper.  For å fungere godt sosialt når vi jobber i team, har det aldri vært viktigere å være god på å være deg. Å være ærlig om hva du tenker føler og mener. Og la andre slippe å gjette. Det er en kjempefordel å kunne kommunisere godt skriftlig og muntlig.

Sosial kompetanse  er viktig, som hvordan få frem et budskap uten at du sårer eller krenker andre, eller bli misforstått. Hvilke ord skaper avstand og hvilke ord som skaper tydelighet. Kvinner er eksperter på å pakke ting inn i bomull. Kvinner har vært undervurdert som ledere. Det er mye fokus på dette, og det tar tid. Ledelse må omdefineres for at kvinner skal få plass.

 

Til sist Dora, Er du en god nettverksbygger?

Ja, jeg mener nå det selv i alle fall! Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste 30.mai, og fryder meg over å skulle snakke til så mange fantastiske kvinner. Jeg heier på oss, og for å sitere Madeleine Albright  i 2006: «det finnes et sted i helvete for kvinner som ikke hjelper hverandre»

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12712  medlemmer