Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 1540
<<  Tilbake til nyhetsliste

Oda-profil: Leni Stokkenes Halvorsen

tirsdag, 18 desember 2012 22:48 Skrevet av 

Oda-nettverk ønsker å fremheve drivende gode representanter for våre sponsorer, og vi vil derfor intervjue utvalgte personer i tiden fremover. Her følger det første intervjuet, med Leni Stokkenes Halvorsen, Project manager/Services manager Consulting i IFS Scandinavia.

 

Oda-profil: Leni Stokkenes Halvorsen Leni Stokkenes Halvorsen

Hva var det som gjorde at du valgte å begynne i it-bransjen?

Det var i utgangspunktet en tilfeldighet at jeg kom inn i it-bransjen for mange år siden, men så ble jeg der i 10 år. Etter nesten 10 år utenfor bransjen er jeg nå tilbake. It-bransjen er en dynamisk bransje der det skjer endringer hele tiden, det gjør at man må følge med i tiden og utviklingen, - du stagnerer ikke. Takten skal være litt kjappere i våre korridorer!

 

Hva liker du best med å jobbe i IFS?

IFS er kjent for å ha et meget godt kollegialt samarbeid og en kultur der vi hjelper hverandre og drar hverandre fremover. Det er vesentlig i vår bransje, der kravene til ytelse er meget høy.

 

Har du noen råd til unge jenter som studerer it?  

Jenter gjør stor suksess i it-bransjen dersom de klarer å kombinere de harde fakta og kunnskapen de har tilegnet seg via sin utdannelse med sine medfødte feminine og omsorgsfulle trekk. Alle bransjer trenger en god miks av gutter og jenter for størst mulig suksess. Et godt råd må være at de må tørre å bruke alle deler av seg selv, og jeg vil gjerne få frem at it-bransjen hverken er for vanskelig eller for tøff for jentene, tvert om!

 

Hva mener du er de viktigste faktorene for å få flere kvinner til it-bransjen?

Det må startes i ungdomsskole og videregående skoler via karriererådgivere for eksempel. Det er nesten for mange valg for de unge i dag, og alle veier fører til Rom på et eller annet tidspunkt. It må tidlig fremheves som en mulig karrierevei. Jentene ligger langt foran guttene når det gjelder bruk av sosiale medier, - bruk dette! Det er viktig at de skjønner at it er mer enn å “operere bokser”. 

 

Hvis du var student nå, ville du valgt it-bransjen?  

Ja, det tror jeg. Det er fremtiden og du er sikret jobb, så enkelt er det. I tillegg er det mange veier å gå innenfor bransjen når du vel er kommet inn.

 

Så hvem er Leni?

Jeg er 46 år, gift og har to (pluss to) barn. Min formelle bakgrunn er fra Handelsskole og BI. Jeg har alltid vært aktiv i lokale idrettsforeninger og barnehager/skoler der mine barn er og har gått. Jeg er også aktiv med trening selv og trener flere ganger i uken. Jeg er utpreget sosial og elsker alle små og store hyggelige sammenkomster, både med venner og familie, inviterer ofte selv.

Disse trekkene vil du nok kjenne igjen på jobb også, men her har jeg også noen andre egenskaper som jeg tror er mer synlige, som; velorganisert, lydhør, direkte, effektiv og flittig. Jeg liker å jobbe og ha mye å gjøre, og jeg liker å gjøre tingene riktig og levere med god kvalitet.

 

Vi spurte også markedsdirektør i IFS, Per Åsberg om hvorfor IFS har valgt å være sponsor av Oda-nettverk? og: - Har dere et bevisst forhold til kvinneandelen i IFS?

"Vi har allerede i dag en relativt høy andel kvinner i IFS, om man sammenlikner med it-bransjen i Norge generelt. Vi har imidlertid et uttalt mål om å ha likestilte arbeidsplasser med en jevn blanding av kvinner og menn, og vi ønsker å være sponsor av Oda-nettverk for å oppmuntre profesjonelle it-kvinner til å søke seg til IFS" sier Per Åsberg, Communications Manager i IFS. 

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer