Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 966
<<  Tilbake til nyhetsliste

Nettverkstreff med Kathrine Aspaas

fredag, 14 desember 2012 16:09 Skrevet av 

Vi avsluttet Oda-året·på et fullsatt Lavvo i dunkel belysning og god atmosfære. Kveldens foredrager var Kathrine Aspaas, som er aktuell med boken "Raushetens Tid - fra misunnelse til beundring".

Aspaas er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med en master i internasjonal økonomi og politikk fra New School University i New York (2007). Hun har 22 års erfaring som finansjournalist, og er kjent fra sine mange år som kommentator og lederskribent i Aftenposten.

Aspaas har en særlig interesse for hvordan mennesker behandler hverandre, og hva som driver oss.

Nettverkstreff med Kathrine Aspaas Kathrine Aspaas

Hun fortalte om facial feedback hypothesis, som i praksis går ut på hvordan ansiktsuttrykket ditt kan påvirke din mentale tilstand. En kulepenn kan bidra til humørendring. Et forsøk lot forsøkspersonene  ha pennen i munnen på to ulike måter. Den første metoden var å ha pennen som en klarinett, hvor det praktisk talt blir umulig å smile. Den andre metoden var å ha pennen på tvers i munnen, omtrent som et hestebissel. Ved bruk av denne metoden blir forskningsobjektene tvunget til å smile.

Forskningen går ut på hvordan metode to – smilemetoden – særdeles effektivt setter forskningsobjektene i bedre humør. Fornøyelig humring smøyg seg rundt på Lavvo når Aspaas billedlig illustrerte hvor effektiv smilemetoden fungerte når hun satt i telefonkø til NextGenTel.

 

Designerdobørste

Prøv å forklare konseptet med designerdobørste til din venstre hjernehalvdel, spør Aspaas på sin finurlige direkte måte. Venstresiden sier høyt, og kanskje litt oppgitt, kan vi ikke slappe av på badet en gang. Kreative høyre hjernehalvdel sier derimot begeistret -Se så fine vi er!

Design er enormt viktig i raushetens tid, sier Aspaas, og knytter sammen design med drømmer, og anbefaler alle å slutte å lese aviser og heller se på Ted-foredrag. -Ted er det vi drømmer om, sier Aspaas engasjert! Akkurat som Wikipedia, det er jo tidenes raushetsprosjekt. Kritikere anklager Wikipedia for å være «less a accurate», men hvem er det egentlig som er best egnet til å beskrive verden, er det noen aldrende briter, eller er det verden selv?

 

Nettverkstreff_des.12

Svinestien din

«Man får sørge for å holde sin svinesti sånn nogenlunde ren» sier svoger Bjarne. Utsagnet inkuderer ansvarlighet, for at man vil holde det rent rundt seg, men samtidig er man så raus og deler av seg selv, og innser at man har en svinesti.

Her er svinestien min, sier Aspaas, og prosjektoren sender mange ord til oss. Misunnelig, forfengelig, dømmende, arrogant og perfeksjonist lyser det mot oss. Vi får høre om misunnelse mot Heidi Gjermundsen Brochs sangstemme,  og misunnelse mot journalister som vinner priser og tynne jenter som spiser potetgull.  Men misunnelesen min er et kompass, sier Aspaas, jeg kan bare pirke litt i den, så blir den til beundring. Når jeg er misunnelig på sangstemmen til fru Broch, så er det fordi jeg selv gjerne vil synge så vakkert. Jeg vil også gjerne vinne journalistiske priser.

- «Jeg kommer ikke på noen svinesti for dere i Oda», sier hun. «Oda-Nettverk er raust, bare det at 100 damer møter opp en vanlig onsdag. Nei, dette må dere finne ut av. Kanskje dere er bortskjemte, for dere er så sjarmerende at ingen noengang sier nei til dere. Eller bitterhet, det er en vanlig egenskap blandt kvinner i mannnsdominerte miljø. Bitterhet kan riktignok snues til entusiasme.»

 

Bedrifter er noen svinepelser. Det var slik det hele begynte med Flawsome. Vi vil ha bedrifter som sier «der dreit vi oss ut. Det skal vi forsøke å ikke gjøre igjen».

Mot er det nye tøffe. Du kan stille spørsmål, eller holde munn. Mot er følelsen av hjertet som slår litt hardere. Det modigste et menneske kan gjøre er å fortelle vår egen historie rett fra hjertet, og være stolt av den.

Som avslutning på foredraget sang Aspaas en vakker brudemars helt acapellta. Det var helt nydelig! Hun står ikke noe tilbake for fru Broch, denne dama! Les gjerne intervjuet Hegnar gjennomførte med Katrine Aspaas under nettverkstreffet. http://www.hegnar.no/kvinner/article713849.ece

Vertskap for dette årets siste treff var Oda-gullsponsor IFS, som vartet opp med deilig tapas!

 

Tusen takk for et flott år med nettverkstreff. Riktig god jul, og velkommen tilbake med raus innstilling til neste år!

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12713  medlemmer