<<  Tilbake til nyhetsliste

Inspirasjonsdagen 2013 - nedtellingen har startet

torsdag, 29 november 2012 22:06 Skrevet av  Ellen-Marie Bjerknes

Nå er det snart jul og for hver dag blir det mørkere ute. Vissheten om at vi snart går inn i et nytt og spennende år gjør det litt lettere å komme seg gjennom mørketiden synes vi som jobber i Oda-Nettverk. Nytt år betyr ny Inspirasjonsdag og akkurat den dagen er jo det store høydepunktet for  Oda-Nettverk. I 2012 var tema Social Business og for de som var tilstede denne dagen så kan de huske tilbake på en fantastisk dag på Latter med 500 andre kvinnelige IT-kollegaer. Nå braker det snart løs igjen og jeg har møtt den nye lederen av Odas Inspirasjonsdag Caroline Evjenth Kolbeinsen til en liten prat nå i førjulstiden.

Gratulerer med jobben som ny leder for Inspirasjonsdagen i Oda-Nettverk, så fortell oss Caroline, hvem er denne damen som til neste år skal sørge for at vi får nok en fantastisk Inspirasjonsdag?

«Jeg kommer fra Bergen, men ble Oslo-boer etter noen år med utenlandsstudier, i 2000. Nå stortrives jeg på Slemdal med mann og tre gutter på 7,5 og 2 år. Altså, fire gutter og jeg – det kompenserer jeg for med mye «bling, bling» og innimellom litt rosa detaljer», sier Caroline og ler, jeg legger raskt merke til mobilen og baksiden som er dekket av, akkurat som hun påpeker, masse «bling-bling».

Caroline jobber som produktsjef i Startsiden, en jobb hun tydelig stortrives i. Startsiden er et Telenor-eid selskap og var en av de aller første internettportalene i Norge. «Som produktsjef får jeg jobbe med alt det jeg synes er spennende - teknologi, marked, salg og kontakt med brukerne. Jeg er forholdsvis ny i jobben og bruker mye av tiden på å sette meg inn i selskapet og bli kjent med nye arbeidsmetoder og en helt ny kultur. I Startsiden jobber vi etter smidige prinsipper, så jeg får virkelig brynet meg på hvordan "Kanban, scrum og agile thinking" fungerer i praksis om dagen.»

Caroline forteller om jobben sin med stor entusiasme og viser at hun er en dame med et høyt energinivå. Hun liker å ha et høyt tempo, ta på seg nye utfordringer og det å være med på å skape noe. Det er kanskje nettopp derfor hun også ønsket å ta over stafettpinnen som leder av Oda-Nettverks Inspirasjonsgruppe.

Nå skal du altså ta over som leder av Inspirasjonsgruppen etter Mailen Tollånes Greve. Hvordan ble du egentlig kjent med Oda-Nettverk i utgangspunktet?

«Jeg har jobbet med Anne Cathrine Gretland i Microsoft i noen år, og det var gjennom henne jeg ble introdusert for dette flotte nettverket. I år var jeg med og arrangerte Inspirasjonsdagen og var ansvarlig for undersøkelsen og det synes jeg var fantastisk moro». 

Hvorfor synes du Inspirasjonsdagen er så bra?

Caroline snakker ivrig videre. «Jeg synes det er fantastisk at vi klarer å skape en arena som gjør at 500 IKT-kvinner velger å holde av dagen og ta seg fri for å bli motivert og inspirert. Også tenker jeg at vårt mandat er til syvende og sist å inspirere flere kvinner til å velge IT bransjen. Vi trenger at flere kvinner er med på å utvikle den teknologien som vi alle gjør oss mer og mer avhengig av i hverdagen. Med Inspirasjonsdagen og ringvirkningene den gir, kan vi kanskje få flere jenter til å velge denne bransjen. »

Når vi nå snakker om inspirasjon, hvem er dine personlige inspirasjonskilder?

«Jeg har vokst opp med svært inspirerende foreldre som jeg støtt og stadig bruker som rådgivere. I tillegg vil jeg si at jeg var veldig heldig tidlig i karrieren. Det sies at når man søker sin første jobb, så er det ikke så viktig hvilken stilling eller hvilke arbeidsoppgaver du får, men hvilken leder du har. I den forbindelse må jeg trekke frem en av mine aller første sjefer, Torstein Harildstad, nå CEO i Software Innovation. Han lærte meg viktigheten av å være konkret og at dersom du skal påpeke et problem, så fremlegg en mulig løsning samtidig. Jeg prøver å være presis i kommunikasjonen min og få frem et budskap med få ord. Tydelig kommunikasjon er viktig. Ellers har jeg fulgt med på fjorårets foredragsholder fra Inspirasjonsdagen 2012, Benja Stig Fagerland, også en skikkelig inspirasjonskilde. Uredd og med et tydelig budskap. »

Nå er det ikke lenge til mai, hva kan vi forvente av neste års Inspirasjonsdag?

«Nå har vi arrangert 7 inspirasjonsdager, neste år blir nummer 8 i rekken, vi har hatt temaer som Kommunikasjon 2.0 (2009), Yes, I can (2010), The Power of Now (2011) og Social Business (2012). Vi jobber i disse dager med å sette tema for neste år. En ting kan jeg love – listen over mulige temaer for neste års Inspirasjonsdag er lang og det kommer til å bli en forrykende morsom dag.»

Caroline gleder seg til å ta fatt på arbeidet frem mot Inspirasjonsdagen 2013 som leder av teamet, men trenger flere folk. Har du lyst til å bidra til å ta denne dagen til nye høyder? Skriv noen ord om deg selv og send til Caroline Evjenth Kolbeinsen på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Jeg takker Caroline for praten og ønsker lykke til med videre planlegging! Vi gleder oss allerede.

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12081  medlemmer