Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 966
<<  Tilbake til nyhetsliste

Look behind your windows - Nettverkstreff 27. sept

torsdag, 18 oktober 2012 10:24 Skrevet av 

Høstens første nettverkstreff fant sted hos Microsoft torsdag 27. september

Temaet for treffet var «Look behind your own windows», og programmet var todelt. Først fikk vi en preview av nylanseringen Windows 8. Den andre delen var Lars Kolsrud fra toppidrettssenteret som inspirerte oss til å finne vår egen drive, og være den beste vi kan være.

 

Kristine Næss innledet med håndsopprekning for alle de nye Oda-medlemmene i salen hos Microsoft, og det er gledelig å se at stadig nye damer finner veien inn i Oda-Nettverk..

Dagfinn Ringås, Microsoft Dagfinn Ringås, Microsoft


Dagfinn Ringås, Segment Director SMB, Corporate Solutions & Partners i Microsoft fikk gleden av å trollbinde oss med et glimt av fremtiden. Han gikk høyt ut og ba oss løsrive oss fra våre egne preferanser.

- Tenk deg et møte der det føles som om jeg er her og går frem og tilbake på denne scenen, selv om jeg egentlig ikke er her, sa Ringås. - Tenk på en verden der barn kan snakke med andre barn på den andre siden av verden, og de kan begge bruke sitt eget språk, og allikevel forstå hverandre.

Microsofts store megatrender er de 3C-er, Consumerization, Collaboration og Cloud, eller på godt norsk: Dingser, Samhandling og Nettskyen, som Ringås foretrekker. Han vil gjerne gjøre IT-sjargong mer forståelig. Han kommer med eksempel på det store antall dingser (1 milliard!), samt hvordan vi som mennesker har gått fra primær- til tjenesteytende yrker. Tre generasjoner i yrkeslivet gir også utfordringer i forhold til hvilken fleksibilitet som kreves for samhandling. Vi fikk eksempel på hvordan Microsofts løsninger satte hele Elkem på rekordtid opp på en ny samhandlingsplattform, og hvordan Skanska sparte inn kosten av denne plattformen bare på portokostnader for lønnsslippene.

 

Live demonstration

Rosinen i pølsa er en live demonstrasjon av Windows 8 på en veldig fancy Samsung 7 Slate pc/nettbrett-hybrid. Dagfinn Ringås tok oss med gjennom hele prosessen for hvordan han automatisk har koblet seg til sosiale medier og koblet seg opp mot sjefen. Han viste fram sin private sfære, både gjennom Facebook-kontoen, men også hvordan pc-en har tilgjengelig bilder som er lagret både lokalt og online. Han viste oss hvordan han kobler mot Xbox, og henter musikk som han spiller av direkte fra dingsen. Microsofts scorecards gav en sneakpeak fra innsiden av deres forretningsverdenen.

Demonstrasjonen ble avsluttet med en video som viser ulike framtidsscenarioer. Hva sier du til digitale arbeidsplasser der skillet mellom digitalt og analogt er umerkelig?

 

Er du i form og klar til å yte ditt beste?

Kolsrud_27.09.12Lars Kolsrud fra Toppidrettssenteret kommer så sprudlende inn. Han har bakgrunn som toppidrettsutøver innen turn, men fant ut at han aldri ville bli aller best, så han ble spesialist i fysikalsk medisin.

I studietiden hadde jeg en plakat på veggen, forteller Kolsrud, der stod det: Den som tror seg ferdig utlært er helt sikkert ikke utlært, men helt sikkert ferdig.

Så forteller han raskt om hvordan det er når en ny person begynner å jobbe på Toppidrettssenteret. De får beskjeden: Nå har du 3 måneder på deg til å finne ut hva vi gjør feil. Kom til oss med tips eller innspill. Kolsrud spør oss retorisk: Er det slik når noen begynner i en jobb hos deg?

 

I'm special

Kolsrud er en skikkelig energibunt, en non-stop fortellermaskin som traver frem og tilbake på scenen mens han oser av motivasjonsråd og gode historier. Han forteller en historie om Lance Armstrong som skal opereres. Legen som skal operere han kommer inn for å hilse på i forkant av operasjonen. I stedet for å grue seg eller spørre om operasjonen, så spør Armstrong: -har du sovet godt? Har du spist en god frokost? Er du i form og klar for å yte ditt beste? You better be, because I'm special.

Armstrong visste her hva som skal til for å kunne yte på topp. Søvn + mat + fysrisk form. I sikkerhetsinstruksene på et fly så står dette så godt forklart – du må ivareta deg selv for å kunne yte noe for andre. Her må dere damer passe på, sier Kolsrud med hevet pekefinger og glimt i øyet.

 

Fra det norske hopplandslaget forteller Kolsrud om Superpedagog Mika Kojonkoski som jobber med å fokusere på kollegaers sterke sider, og hvordan dra positiv nytte av disse. Eksempelet er Daniuel Forfang, som er så ivrig. De andre på hopplandslaget ler av han, men da sier Mika: - Dere som ikke føler dere helt på hugget – heng dere på Daniel. Da blir dere dratt med på en super treningsøkt.

Gjør vi som innen toppidretten? Fokuserer vi på de beste? Utnytter vi ulikhetene? Landslag trives, enda de er konkurrenter. De må få det til å fungere.

 

Mark Twain sa at: "Hemmeligheten bak suksess er at det er hardt arbeid. Det er kanskje derfor det er en hemmelighet."

Så spør Kolsrud oss: -Er det mulig med utøverglød til daglig? Det er noe vi ønsker oss. Vi agerer oftere på følelser enn på fakta. Dersom vi hadde vært faktabasert, så hadde det ikke vært noen røykere, AIDS-antall hadde vært nær null, ingen hadde hatt spiseforstyrrelser, og fylla hadde aldri hatt skylda.

Ta arbeidsversjonen av toppidrett, og still deg spørsmålene: har du jobbet ditt beste i dag? Har du lært noe på jobben i dag? Har du gjort det du hadde planlagt å gjøre? Har du jobbet i dag? Har du møtt opp på jobben i dag?

 

Kommunikasjon i team

I godt team-arbeide så må alle  ha samme mål, slik at alle vet hvor vi skal. Små team med team i teamet er også positivt, for det åpner for enkel kommunikasjon. Alle må gi tilbakemelding, for eksempel to ting som er positivt, og en ting som vi skal forbedre.

En forutsetning for å få en god arbeidsdag i morgen er å oppsummere, forberede seg og lage en plan for morgendagen.

Forbedring er et resultat av mange små forandringer . Man må trene minst ett år før alt blir automatisert. Trening for oss kan være kurs og seminarer, eller konsultasjoner. Man kan evaluere alle repeterende ting, og føre en slags treningsdagbok.

Og alltid husk å ta med deg glød, entusiasme, og tenk WIN (What's Important Now)

 

Best når det gjelderFor å lære mer om hvordan du kan overføre topp-tankegangen til din egen hverdag, så anbefales Lars Kolsruds bok «Slik blir du best når det gjelder»

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer