Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 966
<<  Tilbake til nyhetsliste

Dere er alle vinnere - Inspirasjonsdagen 2012

mandag, 04 juni 2012 14:12 Skrevet av 

For en fabelaktig inspirasjonsdag, og for en fabelaktig samling flotte damer som fylte Latter til randen. Inspirasjonsdagen 2012 er nå historie, men la den ikke gå i glemmeboka, men ta med deg stemningen og følelsen videre. 

Hva er du bra på?

Ta plats! sier Therese Sinter, Marketing & Communications Director i Sogeti, og da mener hun ikke at vi pent skal sette oss i setene våre.  Hun som på twitter kaller seg @missogeti oppfordrer oss alle til å ta mer plass og brande oss selv: "Jeg våger å ta plass. Jeg sier noe – direkt!  Jeg sitter ikke og venter på at noen andre skal si dette smarte som jeg har tenkt ut. Du må finne hva du er bra på. Finn fire ting du er bra på, og tren på å si det”.

Thereses tips til hvordan vi kan ta mer plass er å si «jeg kan», og å markedsføre deg selv internt. La deg bli inspirert av andre, markedsfør andre og få noen som støtter deg. Våg å være personlig. Dessuten må du bruke sosiale medier, og dersom du synes det er mye å oppdatere seg i alle de ulike mediene, så husk at det finnes programvare slik at du kan kommunisere i  flere medier samtidig.


 Partybilder fra Instagram

Nestemann ut og en av svært få menn tilstede i salen er Hans-Petter Nygård-Hansen. Han begynner passende nok med å fortelle at han har fått pepper for at han skal snakke på et jentearrangement, og at han allerede har provosert en del kvinner i forkant av foredraget, ved å poengtere hvordan kvinner deler private ting i sosiale medier, gjerne i form av å ha en perfekt mann, perfekte barn, og å rekke tre runder rundt Sognsvann før frokost. Hans-Petter deler en egen historie der han spammet ned alle sine følgere med masse partybilder fra Instagram, men der han la seg flat og beklaget og blogget om hendelsen, og endte med å få mer trafikk og flere følgere.

Han forteller hvordan den viktigste eiendelen i en bedrift er DEG. Kjønnene kommuniserer forskjellig, for mens menn snakker om teknologiens fortreffelighet, snakker kvinner om hvordan vi kan bruke teknologien.  Dette er også en av grunnene til at IT-bransjen har aldri lykkes i å gjøre seg attraktiv for kvinner. ”For å få flere kvinner i IT-bransjen må vi vise frem flere kvinner i IT-bransjen” sier Nygård Hansen.


Det er mange måter å være smart på

Beate Adams Størkson  var 25 år da hun sa opp jobben sin. ”Jeg var god på dokumenthåndtering, men det var det eneste jeg kunne” sier hun. ”Det er mange måter å være smart på, jeg har lært meg et produkt og kan det godt”. Hun fikk inspirasjon til å starte for seg selv på en fest, og satt hele natten og skrev business plan mens de andre dro på byen. Slik grûndet hun SaveIT, og det var starten på en suksess. Vi tjente penger fra dag en, det første året fikk vi 11 nye kunde og vi var Gasellebedrift fire år på rad!

”Jeg har jobbet mye, men jeg har fokusert på å bruke tid på dem jeg liker å være sammen med, og blokkert ut de som trekker energi fra meg” sier Beate. Hennes nøkkel til suksess er å bygge relasjoner, og hun sier at du må selv ta kontakt. Lag en liste over alle du kjenner som kan hjelpe deg. ”Jeg er ikke redd av meg” sier hun, og beviser det så sannelig med å synge SaveIT-sangen a capella til trampeklapp i salen.


 Og Oda-prisen går til..

Før pausen er det utdeling av Oda-prisen. Alle i salen fortjener en Oda-Pris, sier en smilende Mailen Greve, leder av inspirasjonsgruppen i Oda-Nettverk. De nominerte var Hanne Løvstad, CEO i Lebara, og et fyrtårn både i aktiviteter og handlinger, og tospannet Trude Rosendal og Gro Rognstad, hhv COO og CTO i Sogeti, og prisen gikk til Anita Krohn Traaseth, Managing director i Hewlett-Packard. Krohn Traaseth beskrives som en uredd og samlende kvinne som hjelper andre opp og fram. Hennes medarbeidere roser henne opp i skyene og hun fremstår som en ren inspirasjonkilde.

I pausen fylles Latter med latter og minglende damer, og vi fyller den røde løperen og hele gata utenfor. Det knallbra været satte en ekstra spiss på stemningen.

 

Er du artikkeldeler eller kikker?

Caroline Evjenth Kolbeinsen i Oda-Nettverk innleder resultatene fra årets spørreundersøkelse med et knippe stereotyper hentet fra sosiale medier. Selvskryteren, bloggeren, debattanten, artikkeldeleren, moroklumpen, nettverksbyggeren, den passive og kikkeren. Det folk foretrekker med sosiale medier er hvordan man kan være oppdatert, holde kontakt og være tilgjengelige, mens det mest negative er tidstyv og støy. Som @vampus skriver på #Inspirasjon2012 «Dersom 50 % av brukerne av sosiale medier definerer seg som kikkere, er det kanskje ikke rart de opplever det som unyttig?»

I undersøkelsen svarer 70 % at de er  villige til å leve livet sitt uten tilgang til sosiale medier, men det er riktignok etter at all gjelden deres er slettet.

 

Det tar 10.000 timer

”Er det talent som skaper vinnere og suksess?” Spør Benja Stig Fagerland og viser til både Leopold Mozart som spiller piano med lille baby Wolfgang på fanget, og Earl Woods som lot 6 måneder gamle Tiger se på pappa spille golf i timevis. En amerikansk undersøkelse viser hvordan barn som tror de har et medfødt talent slapper av og ikke pusher seg selv, mens de som tror de er i kategorien hard workers er de som presterer bedre etter en tid. Det tar 10.000 timer å bli flink i noe. Det tilsvarer 2 timer og 42 minutter hver dag i de neste 10 år.

”Drøm stort og tenk stort”, sier Benja.  ”Drømmen er vanen som skal bane veien.  Alle store menneskelige suksesser starter med en drøm”. Man må være villig til å ta risiko for å nå målet, og bryte målet ned i delelementer, slik at man kan fokusere og trene-trene-trene. Første skritt mot effektive mål er å bevisst beslutte hva det er du ønsker. Hva er ditt hvorfor?

Benja er en gullgruve av inspirerende sitater. Tro på deg selv, alt er mulig. Dans med frykten. Dersom du evner å håndtere frykten blir det til adrenalin som du har eierskap til. Betal prisen og forplikt deg. Suksess er enkelt, bare bestem deg og betal i kassen. Gjør reisen til målet. Det er ikke den personen vi er når vi når målet, men det er den personen vi blir til i prosessen. Spill for å vinne, ikke for å unngå å tape. Og tro på deg selv, men husk også å være raus.

 

 Dele dobbeltseng med Kjusern

Sistemann på scenen er Kjetil Andre Aamodt som forteller om sitt et liv i nedoverbakke. Han deler flere filmer med både høydepunkt fra karrieren, men også som hardt-trenende ungdom som tar salto, og  fotballspillende unggutt som snubler i sine egne ben. Historier fra livet på tur fremkaller hysterisk latter når Kjetil Andre beskriver hvordan han glapp taket i sengekanten og rullet inn i det varme favntaket til Lasse Kjus i søkket i midten av dobbeltsenga.

Som barn ble han pushet av faren sin. –Tar du ikke hundre pushups så blir det ingen middag, brukte faren å rope fra verandaen, mens unge Kjetil Andre jobbet seg gjennom rutinen av pushups, situps og yogaøvelser. Tenk på denne dagen når du taper, sa faren, da han droppet trening en eneste dag som 12-åring. Og den dagen tenkte han på når han tapte OL-gull med fire hundredeler.

Han kom inn på landslaget i alpint, der Ole Kristian Furuseth ble den første nordmannen i nyere tid til å vinne, og skapte en vinnerkultur. Selv når man er best i verden må man finne seg noen man kan lære av, tillat alle å være rollemodeller og bli inspirert av andre sine resultater, og respekter hverandre sin måte å jobbe på.

Etter foredragsdelen var avsluttet var det mingling, tapas og hvitvin på Latter. Vi vil gjerne takke alle som møtte opp og var med på å gjøre denne dagen til en suksess. Vi håper du har latt deg inspirere, og at du kobler deg opp til alle de du har møtt, og at du bruker den inspirasjonen du har fått til å gjøre noen grep i det daglige livet ditt!

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12081  medlemmer