Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 84
<<  Tilbake til nyhetsliste

Møt Benja Stig Fagerland -foredragsholder på Inspirasjonsdagen 24.mai

onsdag, 09 mai 2012 22:35 Skrevet av 

Benja Stig Fagerland er hjernen bak NHOs suksessrike Female Future program – og fikk 3-doblet antall kvinner i norske styrer. Hun er jevnlig å finne som foredragsholder, debattant og kommentator i internasjonale TV- og Radiostasjoner samt toneangivende medier som blant andre New York Times, Der Spiegel, The Guardian, Times magasin og BBC. Benja har motatt flere priser og nominasjoner og ble i år utnevnt av EIGE, Europakommisjonen som "Women Inspiring Europa" og "Most Talented Women". 

Møt Benja Stig Fagerland -foredragsholder på Inspirasjonsdagen 24.mai Benja Stig Fagerland

 

- Hva er fokus for foredraget ditt på Inspirasjonsdagen?

Vil du være en vinner, så må du oppføre deg som en vinner.  Jeg vil gjerne bidra til at du sier farvel til JENTE- og JANTEloven også vil jeg dele syv enkle grep som sikrer deg suksess. I dag jobber jeg aktivt med Olympiatoppen og i samarbeid med Dag Kaas har vi sett på hvordan toppidrettsutøvere og trenere utvikler og benytter seg av tankesett som skaper motivasjon og resultater. Vinnere fødes ikke – de formes og skapes i et miljø. På Inspirasjonsdagen ønsker jeg å dele noen tankesett og vinnervaner som toppledere og toppidrettsutøver benytter for å skape motivasjon, suksess og nå sine mål.

 

- Fortell litt om deg selv, funfacts, bakgrunn

Jeg er en feminist DJ som spiller etter tonen: Stand up for what you believe in, even if it means standing alone! Min misjon er å rocke verden ref. min nyeste e-book: "Why every board should be like a rockband!" (Link:http://talenttuning.com/rockbandism-in-the-board.html) og tørre (ofte nok) å gå meg vill- for det er den som går seg vill, som finner de nye veiene.

Jeg er en RÅ shopoholic på bedringens vei og steike sta optimist med kullsvart humor fra København. Jeg ler for høyt og jeg elsker å synge falskt i dusjen, caesar salat, shopping i NY, dansing og naturligvis iskalde Mojito´s. Jeg er mor til tre barn, Vilde Sofie '00, Alma Kristine '04 and Ella Kamille '07, som jeg har made from love - med min drømmemann, Tore Fagerland. What you see is what you get – hell yeah! don`t be a drag – be a Queen!

Ellers bekler jeg roller som spesialrådgiver for ulike Ministerier, virksomheter, organisasjoner og enkeltpersoner som eksempelvis ulike skandinaviske ministre, toppledere og toppidretsutøvere på Olympiatoppen. Som forfatter, internasjonal spaltist er jeg i tillegg kjent for å le høyt, tenke nytt, utfordre og banne i kirken. Jeg stiller ofte og gjerne opp i media som ekspertkommentator og debattant. Og jeg skriver for tiden på min 3.bok , "Think like a woman",  som skal utgis i 2012 på Gyldendal Business DK, Norge, Sverige og UK.  Jeg innehar jeg flere styreverv – og jeg er (fremdeles) en ihugga fan av Obama og hans karma. "The world doesn’t care what you know. What the world cares about is what you do with what you know.” Tony Wagner" Dette er er sitat, som gir meg mening på flere plan. 

 

- Hva er ditt forhold til social business?

Sosiale nettverk skaper bla. forretningsverdi, synlighet og branding for meg. Samtidig ser jeg på (sosiale) nettverk som redskap for å få raskere tilgang til informasjon, inspirasjon og innflytelse.

Jack Welch, den tidligere sjefen i General Electric, svarte slik på et spørsmål fra en student om hva som var viktigst å bruke studietiden på: «Konsentrer deg om å bygge nettverk. Alt annet du trenger å kunne, kan du lære i jobben.»

Nettverksbygging er for meg følgende; "Gjennom å bygge andre, bygger du deg selv". Det er en måte å bygge og få frem personer, bedrifter, bloggere, spaltister eller hva som helst som du mener fortjener en plass i spotlighten, og dette betyr sannsynligvis at også du vil løftes litt frem av dem. Nettverksbygging er dermed en måte å rykke, bevege og forandre verden litt på. Spørsmålet er derfor : Hvilke verdier vil du tilføre nettverket ditt i dag?

 

- Hva er din mening om kvinner og sosial business?

Der er stor forskjell på menn og kvinner.  Også i deres atferd på sosiale medier. Kvinner er dobbelt så aktive på sosiale medier som Facebook, Twitter. Kvinner og menn har tendens til å oppføre seg forskjellig på sosiale medier. En stor Europeisk undersøkelse viser at menn foretrekker å dele statussaker av typen «min er større en din…» og utbrodere egne meninger. Kvinner bygger relasjoner med venner og famile.

 

Undersøkelsen konkluderer med at;

- Kvinner er mer aktive på sosiale medier enn menn.

- Kvinner har en høyere tilbøyelighet for å skape forbindelse med personer som de allerede kjenner.

- Menn gir utrykk for status og meninger

- Menn er mer aktiv som bloggere 

 

Resultatene er basert på en online adferd. Men om du ser på disse konklusjonene igjen –er det ikke den samme adferd vi ofte finner også offline?

Menn og kvinner er aktive på sosiale nettverk. Vi har funnet trender som viser forskjell i online adferd, forteller Helen Nowicka, ledende sosial mediestrateg for firmaet Porter Novelli som har gjennomført undersøkelsen. Resultatene baserer seg på data fra 10 000 mennesker fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania, Portugal, Belgia og Holland. 

 

  • test
  • test
K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12713  medlemmer