Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 966
<<  Tilbake til nyhetsliste

Nettverkstreff: Engasjert ledelse!

mandag, 02 april 2012 09:43 Skrevet av 

Nettverkstreffet 27. Mars 2012 ble holdt i Cisco sine lokaler i det gamle Tandbergbygget på Lysaker. Tema for kvelden var Engasjert Ledelse, og Annicken Rød, Ciscos egen Culture Evangelist inspirerte kveldens forsamling.

Mona Westrum fra Cisco innledet møtet ved å fortelle litt om bedriften, og hvordan Norge er blitt en stor del av Cisco-organisasjonen. Etter Tandberg-oppkjøpet har de tre flotte bygg disponibelt på området på Lysaker, og vi møtes inne i kjerneområdet til salgs- og markedsavdelingen.

Annicken Rød sin Cisco-historie begynner med en telefonsamtale fra en headhunter for over 10 år siden. –Hvordan vil du like å bli kulturminister? Hun blir hentet inn til Tandberg som Chief Cultural Officer and VP Human Resources. Stillingsbeskrivelsen får hun på en håndskrevet lapp. «Sørg for at Tandberg ikke mister sjela si».

- Den stillingsbeskrivelsen var litt vanskelig å sette i bås når vi ble kjøpt opp av Cisco, sier Annicken, til fornøyelig humring i den fullsatte salgs og markedsavdelingen.

Annickens presentasjon tar for seg «Corporate Spring» og presentasjonen er delt i tre deler, Forskning, Trender og egne erfaringer.

 

Hva driver motivasjon?

Forskning viser at ingen av de tradisjonelle belønningsmetodene som gulrot (og pisk), lønn eller klapp på skulderen fungerer. Forskningen viser derimot at mennesker som er motivert og engasjert skaper bedre resultater. Uavhengig av kjønn og alder er det autonomi, mestring og mening som gir dette engasjementet.

I tillegg er kjærlighet en viktig motivasjonsfaktor.” Love what you do and the rest will follow”, sier Annicken med same passion som Scrully Blotnick må ha vist når han sa det for første gang. Rød bygger opp med en historie fra et universitet der studentene ble kategorisert etter hvilken motivasjon de hadde. Noen ønsket å bli rike, mens andre hadde helt andre ambisjoner. De som virkelig ble rike var de som fulgte hjertene sine.

 

Hjerneforskning

Hjerneforskningen forteller oss at venstre hjernehalvdel håndterer fakta, detaljer, strategi og språk, mens høyre hjernehalvdel står for kreativitet, det store bildet, visjoner og symboler.

- Hvilken hjernehalvdel er det vi kan erstatte med maskinkraft? spør Annicken retorisk, og trekker frem aksjeanalytikere på Wall Street som eksempel på stillinger der mennesker blir erstattet av maskiner.

Hvorfor bør vi engasjere den emosjonelle siden av mennesket? Det er knapt noen overdrivelse at alle kjenner seg igjen i eksempelet der den venstre hjernehalvdelen tørt sier at karbohydrat, alkohol og sukker ikke er bra, mens den høyre hjernehalvdelen gjerne vil ha pasta, vin og en liten sjokoladebit,  «fordi jeg fortjener det». 

I overgangen fra vesle Tandberg til store Cisco begynte Annicken først med å skape United Teams of Cisco, og finne en enighet om «hvem vi er og hvor vi står».

Hun har arrangert workshops og stilt spørsmålene: ”Hvorfor er vi her?”, og Hva drømmer vi om?”. Når man stiller spørsmålet Hvorfor? er det som om det frigjør energi.  What, how, why? Hvorfor gjør du dette? Hva er den overordnede visjonen? Deretter må man reflektere over visjonen slik at man finner ut av hva det betyr.

Alle i salen blir utfordret på spørsmålet «hva er ditt Big Why»? Salen summer, og det frigjøres nok energi til å heve taket på Cisco-bygget en tirsdag i mars. 

 

Når en har blitt klar over verdiene sine, så blir alle valg mye enklere.

En dame i salen har allerede tatt konsekvensen av sine verdier, og startet sitt eget selskap. Vi diskuterer felles hvordan man kan bruke selvledelse. Annicken stiller oss spørsmålet – hva vil du gjøre når du går herifra? Er du inspirert til å gjøre noe annerledes? Tør du å si noe du vanligvis ikke hadde sagt?

 

En svipptur til London

Etter en kort minglepause får vi gleden av å bli med på en virituell reise med Cisco sine produkter. Anne Marie på kundesenteret kobler seg på konferanseutstyret fra sitt kontor i 1. etasje, til oss oppe i 3. etasje. Hun viser oss hvordan vi helt enkelt og intuitivt kan ringe opp Angela i London, hvordan skjermen blir delt og man kan koble inn flere skjermer samtidig, hvordan vi deler, og hvordan man kan bruke systemet på ulike båndbredder og ulik maskinvare. Lett og enkelt kan hun ta opp møtet, og automatisk publisere det på Cisco sitt egen Show’n’share, evt heller som Podcast eller på Youtube om det skulle være ønskelig.

Angela i London viser hvordan et rom ikke lenger er et rom, og hun viser skiftende bakgrunner, ulike presentasjoner, klikker gjennom vår egen nye Oda-Nettverk hjemmeside, viser hvordan man enkelt kan presentere grafer på nye metoder før hun elegant leder oss gjennom værmeldingen for Europa og avslutter som en profesjonell væroppleser. Vi er frelst! Alle løper hjem for å teste den nye betaversjonen av Jabber, som nå ligger ute på Ciscojabbervideo.com.

Tusen takk for nok et fantastisk nettverkstreff!


K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12713  medlemmer