<<  Tilbake til nyhetsliste

Solveig Ellila Kristiansen, Leder CA Technologies

onsdag, 29 februar 2012 09:24 Skrevet av  Ellen Tønjum Moldskred

Mange i Oda kjenner allerede Solveig fra et foredrag hun holdt for nettverket i 2010. På det tidspunktet var hun akkurat blitt headhuntet inn til stillingen som Country Manager i CA Technologies. CA er et Fortune 500 selskap, og ett av verdens største softwareselskap.

- Jeg brukte seks dager til å forberede meg til foredraget for Oda. Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger i ettertid. Det gjelder å dra seg selv ut av komfortsonen og by på seg selv når anledningen er der.

På LinkedIn skriver hun at stillingen som Country Manager innebærer ansvar for alle kundevendte aktiviteter inklusive salg, service, support og opplæring i Norge.

- Hvordan en typisk dag ser ut?  Nei, det kan jeg ikke fortelle deg, sier hun, og ler hjertlig. Den trillende latteren sitter løst og hun forteller raskt og entusiastisk. Her er det bare å holde følge og notere så blekket spruter.

- Det er veldig mye forskjellig. Veldig morsomt og inspirerende.

- Det viktigste jeg gjør er å motivere teamet mitt. Jeg har medarbeidersamtaler regelmessig hver onsdag. Det blir mange en-til-en møter i tillegg til faste ledermøter og norgesrapportering. Men jeg setter også av tid hver uke til å ivareta nettverket mitt og søke nye relasjoner.  

Da foretrekker jeg å ta raske møter, gjerne over en kopp kaffe, med nye personer jeg ønsker å treffe for første gang. Det gir meg muligheten til å være litt uformell, stille en del spørsmål og utforske det tema jeg har i fokus.  Det er egentlig enkelt å invitere til en dialog, det er ingen som sier nei når jeg ringer.

CA Technologies er et amerikansk software selskap, og i forbindelse med  en mottakelse hos den amerikanske ambassadøren møttes representanter fra andre store amerikanske selskaper i Norge, og da fikk jeg hilse på ambassadøren, som spurte hva han kunne gjøre for å hjelpe ledere som meg.

Du kan låne meg huset ditt til et arrangement, svarte jeg. Og så fikk jeg låne ambassadeboligen til en round table diskusjon med den amerikanske ambassadøren og meg som vertskap for en samling norske næringslivsledere. Temaet var innovasjon, strategi og investering i teknologi.  Visste du at Norge ligger lavt på innovasjonslisten i Europa, på linje med Romania?  Jeg er opptatt av innovasjon og det var et tema som engasjerte flere både Telenor, Statoil, NAV og mange andre selskaper deltok.  Ambassadør Barry White var aktivt med i diskusjonen. Det er første gang jeg har gjort dette – virkelig inspirerende!

Hva er det som inspirerer deg ?

Det som driver meg er utfordringer der jeg vet at «dette kan jeg få til. Dette kan jeg». Jeg har lyst til å inspirere andre, jeg er opptatt av å være en energisk leder.  Vi har for eksempel hatt en joggekampanje her på kontoret, der alle har gått med skritteller og deltatt i teamkonkurranse om å gå lengst.   På mandag kommer en yoga-instruktør. De ansatte vet ikke noe ennå, men de har fått beskjed om å ta med seg noe tøy de kan svette i. Det er viktig å ha litt moro for å bygge teamkultur, at vi har aktiviteter som får teamet til å trives sammen.

Solveig Kristiansen forteller om mye av det de finner på i CA, og det smitter over, etter å ha snakket med henne i en time får man lyst til å jobbe sammen med henne. Det ligger mellom linjene at de målene som denne damen setter seg, de blir nådd. Det er ingenting å tvile på. 

- Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med salg

- Jeg vokste opp og jobbet i min fars forretning, han solgte TV, stereo og elektronikk. Jeg startet å selge LP-er og dekorere vinduene.

Min far er ingeniør, og jeg ønsket å bli ingeniør slik som han. Jeg var russ i 83, og begynte rett på ingeniørstudiet på Narvik ingeniørhøyskole. I den tiden fantes ikke pc-er ennå. Den første pc-en kom når jeg var ferdig på ingeniørhøyskolen. En omgangsvenn av familien jobbet i salg i HP, og jeg var fasinert av hva han fortalte og drømte selv om å flytte til Oslo, jobbe som selger og kjøre i en rød sportsbil med flagrende hår.  Jeg var 20 år og ville gå fra suksess til suksess.

Solveig ler nok en trillende latter, og forteller om hvordan Norsk Data var det store flaggskipet som arbeidsgiver på den tiden.

Har du noen gode råd til Oda-medlemmene?

Jeg vil anbefale medlemmene å bruke nettverket sitt, og velge seg en mentor. Bruk gjerne forskjellige, til hvert sitt formål. Jeg stiller gjerne opp som mentor. Mentorer har vært til hjelp for meg. Om du skal gjøre større valg i karrieren eller bytte jobb, så kan en mentor gi deg nyttig informasjon. Jeg bruker mentorer som har godt nettverk jeg trenger innsikt i og det har gitt meg muligheten til å få frem nye vinklinger før jeg tar et valg. Det tror jeg mange har godt av. Jeg anbefaler mine medarbeidere å utvikle seg gjennom å bruke en mentor som har et nettverk og nyttig erfaring å dele på. Jeg kaller det ”å ha en personlig trener” i arbeidslivet.

-Jeg har alltid hatt glede av bygge nettverk. Jeg var selv med å starte komponentselgernes forum i 1987.  Ja, det er mitt tips til andre. Vi kan ikke lykkes alene. Sørg for å ta vare på nettverket ditt, og bidrar du selv der får du mange ganger mer igjen for det.

Solveig tipser oss om at det er viktig å ikke være for flittig i å jobbe mye.

- Vi må være litt som gutta. Vi må tørre å bruke ting om igjen når vi har lagt ned mye tid til forberedelser. Jeg gjenbrukte deler av presentasjonen fra Oda nettverket til å introdusere meg selv i CA . Og brand yourself! Vær bevisst på din egen merkevare, og spør deg selv «hva kan jeg og hva inspireres jeg av?» .


Brandet til Solveig Kristiansen er ihvertfall tydelig. En slik positiv, engasjert og entusiastisk leder er sjelden vare.

- Hvor jeg ser meg selv om ti år? Jeg vil gjerne fortsette å gjøre noe nytt. Når det blir for rutinepreget, og jeg ikke er inspirert lengre, ja da vil jeg videre. Min neste jobb må være en blanding av noe jeg kan, og nye utfordringer som inspirerer meg.

Vi i Oda vil si tusen takk for intervjuet, og ønske deg lykke til med alle de utfordringer som du søker deg. 

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 12081  medlemmer