<<  Tilbake til nyhetsliste

Homo Maxima – Inspirasjonsdagen 2013

torsdag, 06 juni 2013 05:37

For en fantastisk inspirasjonsdag. Tusen takk til alle som var med på å gjøre Inspirasjonsdagen 2013 så vellykket. Takk til våre fantastiske sponsorer som gjør dette mulig.

Kø foran Latter Kø foran Latter

Tack alle Oda-medlemmer, alle frivillige i Oda-Nettverk som har planlagt det hele, og ikke minst våre flinke foredragsholdere. Alle elementer var på plass for å gjøre denne dagen til en energi-motivasjonsboost.

Etter et skikkelig skybrudd over køen skrudde superenergiske  Dora Thorallsdottir opp varmen  da alle fikk dele ut komplimenter til sidemannen. –«Jeg gjør så godt jeg kan» sa Dora, og viste frem forskjellen mellom sammensunket og rett holdning. –«Rett dere opp, jenter»

 

Paula Dowdy

 

  

 

 

The Internet of Everything

Paula Dowdy, Senior Vice President i Cisco Services, var flydd inn fra London for å fortelle om Teknologi i fremtiden. Hun påpekte de kulturelle forskjellene mellom Norge og England og var imponert over Oda-Nettverk som klarer å samle 500 IT-kvinner i et rom. Hun fortalte om «The scarcity of time» og hvordan man blir nødt til å sette av tid til å tenke og tid til å lære. Hun fortalte hvordan «The Internet of Things» nå var blitt «The Internet of Everything» og hvordan hun personlig gledet seg til bilene som kjører av seg selv. 

 

Si alltid JA til en utfordring

Astrid Nøklebye Heiberg slo an tonen med en historie om hvordan mennesker med sekretærer er en utsatt rase når sekretæren blir erstattet av en datamaskin. Hun tok oss med gjennom karrieren sin, fra hvordan hun ble første kvinne som professor i psykiatri, til å svare «Ja, tusen takk» når hun ble spurt om å bli statssekretær, og deretter var misfornøyd med mannssjåvinisten i toppledelsen på Røde Kors, før hun «gjorde noe med det». –Si alltid ja til en utfordring var hennes konkrete råd. Hun lovet oss å spille inn et klipp der hun hvisker ordet «feiging» slik at hun skulle være sikker på atvi tar i mot utfordringene.

Hun rådet alle til å velge sin ektefelle nøye, og velge en livsledsager som støtter opp på hjemmebane. –Selv om mannen gjerne bærer deg på hendene, så må du huske at du blir tyngre etter hvert, sa Astrid, og Latter runget med rå latter. 

Spørreundersøkelsen

Gøril Rønning, seniorkonsulent i Capgemini, fra Oda-Nettverk presenterte årets spørreundersøkelse, og viste at 7 av 10 Oda-medlemmer definerer seg som flinke piker, og står i fare for å slite seg ut ved å aldri bli fornøyde med seg selv. Nei takk til flinke piker, men ja takk til jenter som leder seg selv og utnytter potensialet sitt!

Oda-Prisen Organisasjon til Sogeti

Sogeti vant den aller første Oda-prisen Organisasjon. Dette er en pris som gis til en organisasjon som aktivt arbeider for å fremme kvinner i IKT-bransjen. Sogeti uttaler selv at de fokuserer på kvinner fordi det er lønnsomt, og de har en andel av 44% kvinner i organisasjonen, og endatil 50% i ledelsen.

Både HP og IFS fikk positiv oppmerksomhet under samme kategori for deres aktive arbeidet for å fremme kvinner og mangfold i bedriftene.

Fabelaktige Cecilie Vanem

Etter en deilig minglepause var det klart for Oda-prisen. De nominerte var Rigmor Aaserud for framsnakking av IKT-bransjen, Hege Skryseth for sterk ledelse av Microsoft Norge, og Cecilie Vanem administrerende direktør i Dipper. Det er nå ingen overraskelse at Cecilie Vanem vant årets Oda-pris. Hun er en modig person, en synlig rollemodell og skiller seg tydelig ut.

Og for en flott dame! Cecilie Vanem gikk rett fra takketale til inspirasjonsforedrag. Med Anastasia på full guffe på Latter gjør hun entre som en stjerne. Hun viser oss klart hvor mye hun skiller seg ut, og fortalte åpent om alt fra studietiden i Skottland der hun tok i bruk mantraet «Minimum Input – Maximum Output». Karrieren har gått fra Reuters via Telecomputing og Software Innowation via interiørbutikken Briskeby Gods  i Skovveien, og nå som leder av Dipper, Norges nye stjerneskudd på mobilhimmelen.

-Listen to advice, but don’t follow them, sier Cecilie, og forteller oss om hvordan Dipper tar utgangspunkt i verdiene sine, de har ikke tid til å virre. Videre ga gir hun oss noen gode råd om at vi må slutte å tenke så mye på alt hele tiden. Ha 2 antrekk klare, lag 1 kake (istedenfor 10) og ikke utsett noe, og husk at det er aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Trenger vi Homo Maxima?

Flammekasterpedagog  og høyskolelektor på Handelshøyskolen BITor Hagnes spør oss om hvor provoserte vi ønsker å bli, vi går selvsagt for topp score!

-Først når du blir provosert så begynner du å tenke, konstaterer flammekasteren, og demonstrerer hvordan han arbeider for å omprogrammere BI-studenter fra det Individualistiske (What’s in it for me?) til det kollektive (Hva kan jeg bidra med?).

Han kåret Frk Klatremus 2014, spilte Bullshitbingo med Oda-Nettverk, og tok deretter for seg bildesøket av «Cloud», før han avsluttet med råd om hvordan kunnskapsarbeidere stiller spørsmål. Tor rådet kvinnene i Oda-Nettverk til å komme oss ut av predefinerte rammer i livene og karrierene våre.

Inspirasjonsdagen ble som vanlig avsluttet med tapas og mingling, og vi håper dere klarer å beholde den gode stemningen helt til neste år! Håper også vi sees til sommeravslutning om karriereplaner hos Cisco 12. juni!

 

Linker:

 

Flere bilder fra Inspirasjonsdagen

http://gundersenogmeg.no/inspirasjon2013/

 

Hun er årets it-kvinne

http://www.idg.no/computerworld/article272819.ece

 

Vanem tildelt ODA-prisen

http://hegnar.no/kvinner/article730310.ece

 

Sogeti Norway wins Oda network’s first gender equality award for organizations

http://www.sogeti.com/Curious-about-Sogeti/news/Sogeti-Norway-winner-of-the-first-gender-deversity-award-by-female-IT-network-Oda-nettverket/

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige
Vi er nå 12052  medlemmer
blimedlem2
 stillinger2
 partnere2
lesodam