<<  Tilbake til nyhetsliste

Oda-prisen 2011

Skrevet av  Trine
Ranger dette elementet
(0 Stemmer)

Merete Asak ble vinneren av årets Oda-pris 2011. Hun er en verdig vinner og står for alle Oda-verdiene: Inspirasjon, fellesskap og modighet.

Merete hadde sterk konkurranse, og finalistene til Oda-prisen 2011 fortjener alle oppmerksomhet og heder for sin innsats og engasjement.

Finalistene 2011:

Anita Krohn Traaseth, Country Manager for HP Software i Norge

Anita har et bredt nedslagsfelt, og stor påvirkning på kvinner i bransjen. Hun har et sterkt track record, hun er synlig, og har tatt utradisjonelle valg innen sin karriere. Hun utmerker seg ved ikke å gå bare den trygge sti. Det bør inspirere både kvinner og menn.

Anita har lederskap i ryggmargen, samtidig som hun er en fantastisk miljøskaper gjennom en sjelden fokus på å inkludere og vise omtanke. Hun er uredd og modig på andres vegne, og viser en enestående gjennomføringsevne når mål er satt. Hun oppnår et stort engasjement , høy trivselsgrad og sterk motivasjon gjennom sin positive væremåte og gode menneskekunnskap. Anita er et forbilde for andre kvinner i forhold til å takle rollen som sterk forretningskvinne samtidig som hun fyller rollen som mor og god kollega for både kvinner og menn. Hun har bidratt til at HP har økt kvinneandelen internt, spesielt innenfor HP Software .

Bente Karlsnes, Origo. startet Girl Geek Dinners i Norge

Bente startet den norske avdelingen av Girl Geek Dinners, og har inspirert mange kvinner gjennom gjennom dette arbeidet – og også i arbeidet med Technocamp (sommercamp for ungdomsskoleelever i Bærum). GGDO er et fint supplement til Oda-nettverk. Bente er i tillegg opptatt av sosiale medier og digital politikk, og er en dame som inspirerer stort.

Merete Asak, System Engineer i Cisco

Meretes misjon er å overbevise jenter om hvilke enorme muligheter som finnes innenfor arbeidet med IKT og nettverk. Hun ønsker å påvirke jenter i en tidlig fase, og har vært en primus motor der det er mulig å engasjere jenter til å følge i hennes fotspor. Hun har besøkt mange av høyskolene i Norge og inspirert flere med sin historie.

Hun startet med å hjelpe til med The Gathering i 1997 – skandinavias største ungdoms-happening innen IT - og har i mange år jobbet gratis som crew.

Merete jobber teknisk, og kan utfordre gutta på deres hjemmebane, og det viser at hun ikke står noe tilbake for dem. Hun beviser at jenter kan - helt på linje med gutta.

På sin tur til Nordpolen, hadde hun med seg flagget til støtte av FNs tusenårsmål for å øke likestilling og kvinners empowerment. Etter tolv dager nådde hun Nordpolen, og plantet en "Virtual Torch” for å symboliserer håp for millioner av kvinner i utviklingsland rammet av fattigdom, analfabetisme og manglende kontroll over egne liv.

Tidligere vinnere: 

Anne Cecilie Fagerlie i Avanade ble tildelt prisen på inspirasjonsdagen i 2010- med følgende begrunnelse fra juryen:

"Anne-Cecilie har vært bevisst kvinners stilling i IT-bransjen gjennom mange år. Som General Manager for Avanade Nordics har hun tatt flere grep for å tiltrekke seg kvinner til selskapet, og satt mangfold på agendaen. Hun nyter stor respekt for sin tydelige og klare lederstil og agerer som en flott rollemodell for sine ansatte.Anne-Cecilie har hatt mange styreverv, bla i EDB. Hun har tidligere vært IT-sjef i Aker, og hun har vært leder i Dataforeningen. Hun er utdannet innen teknologi, og har forlengst vist omverdenen gjennom sitt arbeid og sin karriere, at man kan komme dit man ønsker".

I 2009 fikk Kjersti Wiklund i Telenor Oda-Prisen. Her er begrunnelsen:

"Kjersti Wiklund er dyktig, fremoverlent og synlig. Med sine egenskaper som leder, samt sin faglige tyngde og kompetanse har hun lenge vært en inspirasjon for alle som jobber med IKT. Hun griper muligheter, er trygg på seg selv og er tilstede der hun kan påvirke. Hun innehar stor respekt og tilfører bransjen bredde og nye perspektiver. Årets vinner er en god rollemodell for vår bransje generelt, og kvinner spesielt, og er en meget verdig vinner av Oda-Prisen 2009."

Les 5387 ganger Sist endret fredag, 27 april 2012 23:34
K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY Neste >>
Vi er nå 12067  medlemmer
blimedlem2
 stillinger2
 partnere2
lesodam